perjantai 17. maaliskuuta 2017

L'Oréal Colorista Wash Out - Pastellitukka helposti?

Sain tammikuussa L'Oréalilta uusia Colorista-värejä testiin. Paketista löytyi mm. vaaleansininen sprayväri yhden pesuvälin kestävään väri-ilotteluun, Colorista Balayage hiusten vaaleammaksi raidoittamiseen, violetti Hairpaint-kestoväri sekä pastellinen purppura Wash Out-väri. En ajatellut vetää tukkaani tummaksi violetiksi kestovärillä, joten Hairpaint jää mulla käyttämättä. Balayage-raitaväriä en uskalla kokeilla, koska pakkauksessa ei lue, kuinka vahvaa on vaalennuksen hapete. Ja meikäläisen luonnonkihara kuiva pehko ei todellakaan kestä vaalennusta voimakkaalla hapetteella. Harmi, koska muuten oisin voinut raita-aineen käyttääkin! Enimmäkseen pyörittelin "kokeillako vai eikö"-tyyliin tuota 2-10 pesun kestoa lupaavaa Wash Out-pastelliväriä sävyssä #lilachair. Musta on tullut tosi nössö hiusteni kanssa ja käytän pääasiassa Elumenia hiusteni sävytykseen, koska tiedän miten se toimii ja mitä sävyjä sekoittamalla saan haluamani lopputuloksen. Tiedän myös, miten se käyttäytyy vaalennettaessa ja millä sen saa hiuksista pois. Wash Out-väristä mulla ei ole mitään tietoa eikä kokemusta. Edelleen jännittää, mitä tapahtuu ja kummitteleeko suoraväri hiuksissa, jos päädyn kevään tullen laittamaan raitaa hiuksiini... Mut sen näkee sit!


Colorista Wash Out-suoraväri ei tartu käsittelemättömään hiukseen. Mitä blondimpi lähtötilanne, sen paremmin sävy hiuksissa näkyy. Itselläni on vanhaa liukuväriä ja raitaa, eli odotinkin värin tarttuvan lähinnä raitoihin ja latvaan. Väri levitetään pestyihin kuiviin hiuksiin ja sen annetaan vaikuttaa 15-20 minuuttia. Käytännössä värin voi levittää myös kosteaan tukkaan, mikäli haluaa pehmeämmän ja haaleamman lopputuloksen aikaiseksi. Mun päähän meni aikalailla koko tuubi kerrallaan. Kuivana hius imee väriä enemmän ja värimassaa tarvitsee myös enemmän, jotta väriä on tasaisesti kaikkialla hiuksissa. Levitin värin ensin käsin ja lopuksi kampasin hiukset läpi, jotta väriä olisi varmasti kaikkialla. Annoin värin vaikuttaa noin 20 minuuttia ja huuhtelin pois. Hiukset tuntuivat värin jälkeen tosi kivalta ja hoidetulta. Sävykin oli aika lähelle sama, mitä purkin kyljessä...


Nössöä alkoi kaduttaa sävytys heti, kun sain hiukset kuivaksi. :-D Yleisilme tummeni mulla aikalailla ja olin just taas tykästynyt vaaleampaan ilmeeseeni. Lilac-sävy on hiukan pinkkiin vivahtava, lämmin violetti. Luulen, että omaan pärstääni olisin tykännyt enemmän valikoiman Purple-sävystä, joka on Lilacia sinisempi violetti. Värissä ei siis ollut mitään vikaa, ihan kiva ja toimi niin kuin pitää, mutta en vain tuntenut oloa omakseni juuri tässä sävyssä. Päädyinkin tekemään heti värjäystä seuraavan hiustenpesun Coloristan Fader-shampoolla, joka on kehitetty nimenomaan haalistamaan näitä Wash Out-värejä. Fader-shampoolla voidaan pestä niin monta kertaa peräkkäin, että väri on haalistunut. Incin perusteella tuo on aika lähellä perus syväpuhdistavaa shampoota ja olen muiden kokemuksia lukenut, että sävy haalistuu pois myös millä tahansa muulla shampoolla, joten välttämättömyys ei Faderin käyttö ole. Vaahdotin shampoon pesun aikana kahdesti ja isoin osa purppurasta liukenikin hiuksistani jo ekassa pesussa. ONNEKSI, sillä nyt vaaleampana fiilis on paljon enemmän minä. Tästä vaiheesta mulla ei ole kuvaa valitettavasti, mutta väri on nyt aika lähelle ennen-kuvaa, vain raidat ovat aavistuksen vaaleanpunertavat. Joka tapauksessa olen ihan iloinen, että kokeilin tämän Wash Out-värin! Jos tämä lähtee todella näin helposti muutamissa pesuissa pois, voisin kuvitella kesällä värjääväni vaikka festaritukan näillä. Ja tämä onkin Colorista Wash Outin perusajatus: hiusväri, jolla voi leikitellä ilman pitkäaikaista sitoutumista. Hintaa suoravärillä on alle 10€ per tuubi.


Oletteko te tutustuneet Colorista-väreihin? Teettekö hiuskokeiluja itse vai luotatteko hiuksenne vain kampaajan osaaviin käsiin? :-)

*Postauksen tuote saatu pr-näytteenä blogin kautta

4 kommenttia:

 1. Uuuu, cool väri!
  Värjään kyllä kotonakin, mutta pääsääntöisesti luotan kampaajaan :) Nää uudet colorista-värit sekä ne suihkeet kiinnostaa kovasti. Ehdottomasti aijon testailla näitä :)
  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. :-)
   Nämä tuntuu kyllä turvalliselta kokeilla kotonakin, kun haalistuvat helposti pois hiuksista. Vapputukka kenties? ;-)
   Mukavaa viikonloppua myös sulle!

   Poista
 2. Tykkään tuosta sun sävystä. Mä sain testiin Wash Out-sävyn Purplehair ja Paint-sävyn Rose Blonde. Haluaisin testata Rose Blondea, mutta pelkään, että mun hiukset muuttuu oranssiksi. :D Olen värjännyt itse hiuksiani viimeksi kymmenisen vuotta sitten. En mä uskalla enää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih tunnen pelkosi! :-D Mut jos lähtee yhtään näin helposti pois hiuksista kuin mulla, niin ei op pysyvää vahinkoa. Ja persikkainen sävy vois olla kivakin. ;-)

   Poista