tiistai 13. syyskuuta 2016

Valkoisemmat hampaat

VIHDOIN mun kolmen kuukauden Duraphat-kuuri alkaa olla ohi ja saan taas valita itse hammastahnani. Kävin kesäkuussa hammaslääkärissä ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen (valitettavasti luit oikein :-D ) ja olihan siellä alkavaa kariesta vähän hampaassa jos toisessakin. Ainakin omassa hammaslääkärissäni ei nykyisellään enää paikkailla kuin pakolliset reiät, koska paikkaaminen heikentää hampaan rakennetta. Tämän vuoksi sain reseptin superhyperfluorilliseen Duraphat-hammastahnaan, jota mun piti käyttää kolme kuukautta, jonka jälkeen saisin taas siirtyä tavalliseen, haluamaani hammastahnaan. Tietysti mulle tuli siinä samalla sellanen hampaidenhoitoinnostus, kun nyt alettiin kerta tätä purukalustoa remppaamaan. Yotuelin All-in-one-tahna on saanut paljon kehuja valkaisutehostaan, joten se alkoi kiinnostaa ihan toden teolla. Mutta se Duraphat. Lauantaina tulee kolmen kuukauden kuuri täyteen, joten TÄNÄÄN ostin apteekkireissulla Yotuelin odottamaan kaappiin. Ei tää ehkä päivän päälle ole, mutta Duraphatia on just pikkusen vielä jäljellä, joten käytän sen loppuun.


Olen hiukan innoissani! Perus valkaisevat tahnat sisältävät yleensä hankaavia ainesosia, jotka hankaavat tummentumia hammasluun pinnalta pois. Tämä ei kuitenkaan auta hampaan omaa väriä kirkastumaan sen enempää kuin poistamalla niitä tummentumia. Yotuel sisältää kuitenkin karbamiperoksidia, jonka pitäisi tummentumien poistamisen lisäksi myös valkaista hammasluun omaa väriä. Tämän vuoksi Yotuelin valkaisevaa hammastahnaa voi käyttää jatkuvasti halutessaan, ei vain kuurina. Hampaiden valkaisua tavoitellessaan Yotuelia suositellaan käytettäväksi kolmesti päivässä, kolme minuuttia kerrallaan. Ylläpitovaiheessa voi harjata normaaliin tapaan kahdesti päivässä, kaksi minuuttia kerrallaan. Ajattelin itse ottaa nyt alkuun viikon valkaisukuurin ja katsotaan, siirrynkö sitten johonkin muuhun hammastahnaan vai käytänkö tätä jatkuvasti.


Katsotaan miten hampaideni käy. Saanko valkoisemman hymyn vai tuleeko tästä pettymys... Tämä ei ole mikään halvin markettitahna, joten harmittaa kyllä, jos teho jää laimeaksi. Maksoin omasta tahnastani lähiapteekissani 16 euroa ja rapiat päälle. Tämänkin vuoksi harkitsen Yotuelin tahnaa vain kuuriluontoiseen käyttöön. Olen haaveillut myös ihan oikeasta hampaiden valkaisusta, mutta tämän haaveen jouduin siirtämään ainakin ensi kevääseen, koska mun on käytävä vielä kerran paikattavana (aika meni totta kai helmikuulle, jonot jee) ja tuttu suuhygienisti kehoitti paikkauttamaan reiät ensin alta pois. Isoin haaveeni tuli suorasta hymystä Invisaling-muoteilla, mutta ne on jo sen verran hintavammat (arviolta 3000-6000€), että taitavat jäädä haaveeksi. Ainakin vielä vuosiksi. :-D En tiedä, miksi aloin haaveilla täydestä hammasrempasta... Koskaan en ole hymyäni hävennyt, vaikka hampaat eivät suorimmat olekaan. Jotenkin vain on alkanut häiritä muutama eri rivistöön pyrkivä etuhammas. No, näette kuvat legoistani sitten, kun raportoin valkaisun tuloksia.

Tällaisia hammasajatuksia tiistaipäivään. Onko siellä jollain kokemusta tästä Yotuelin All-in-onesta?

9 kommenttia:

 1. Kyllä kai sulla on kuvien perusteella jo valmiiksi valkoiset hampaat??! :o itelläni on luonnostaan kellertävä hammasluu (oikeesti kellertävät verrattuna sun kuvissa esiintyviin leegoihin :)), joten ostin nyt testiin Zental valkaisuliuskat. Tänään käytin vasta ensimmäistä kertaa, saa nähdä mitä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai on vai? :-D Omaan silmään ei oo kyllä eri valkoset... ei nyt mitkään keltasimmatkaan, mut vaaleemmat vois olla.
   Kerrohan sit miten sun hampaiden kävi! :-)

   Poista
  2. Hei taas! Oon nyt käyttäny melkein kaikki ne liuskat, enää 2 jäljellä. Ja oikeesti, mun hampaat kyllä vaaleni! Viidennen kerran jälkeen oikeastaan huomasin ensimmäisen kerran muutosta:) nyt on selvästi vaaleemmat hampaat, ei kylläkään semmonen jenkki pepsodent hymy. Kuitenkin tarpeeksi vaalea, että en sanois hampaita enään keltaisiksi. Eikä vihlonut ollenkaan, toisin kuin crest 3d liuskat, joita kokeilin kerran.

   Poista
  3. No kiva kuulla, että toimivat! Itsellä on vielä hammastahnan kokeilu vaiheessa.
   Mä en itse oikeestaan edes haluaisi sellaista vitivalkoista jenkkihymyä, jotenkin vähän liian valkoinen mun makuun. :-D Mutta semmoiset raikkaan väriset on hyvät!

   Poista
  4. Jos ei hammastahna toimi tarpeeks hyvin niin voin kyllä suositella nuita liuskoja. Muistaakseni vaikuttava-aine molemmisa on sama... Vähän erit prosenttimäärät vain.

   Poista
 2. Olen itse käyttänyt tuota Yotuel-tahnaa juurikin hampaiden valkaisun jälkeen, ja mielestäni toimi kyllä! Pitäisikin taas ostaa kun valkaisusta on kuitenkin jo pari vuotta aikaa, niin näkisi miten tehoaa nyt. On kyllä ihan eri tavaraa kun ne markettien valkaisevat hammastahnat :) Mutta sitä hampaiden valkaisua en välttämättä suosittelisi.. Kyllähän hampaat alkuun oli tosi valkoiset mutta itse kun niitä kuitenkin joka päivä tuijottelee niin kyllä se vaikutus aika nopeasti häviää (vaikka ei siis oikeasti häviäisikään niin itse ei enää sitä eroa kuitenkaan näe ja tuntuu että tummuis koko ajan :D). Ja se, että se sattui aivan älyttömästi! Omasta mielestä ei ole sen arvoista, kannattaa kokeilla siis jos tuo hammastahna riittäisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että on toiminut! Valkaisun vihlomisesta oonkin kuullut, eikä se kuulosta kivalta. Pitää miettiä sitä vielä, varsinkin jos tää tahna toimii hyvin.

   Poista
 3. Minusta sulla on kivat hampaat jos näin voi sanoa. Persoonalliset enkä ole kiinnittänyt huomiota että ne jotenkin pahat olisi :) multa on penskana oikaistu vinot hampaat ja olen pitänyt rautoja ala-asteella. Nyt on suorat ja hyvät hampaat, ei ole ikinä ollut yhtään reikää tai mitään. Mutta se keltaisuus! Häiritsee itseä ihan kamalasti. Olen käyttänyt tätä Yotuelia nyt pari viikkoa 2x päivässä ja varovasti sanon että on siitä joatin apua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos. :-) Ei munkaan mielestä hampaat oo pahat, mutta kun ne vois olla suoremmatkin. ;-D Mut en tiiä häiritseekö ne nyt yli kolmen tonnin edestä.

   Poista