Kakkulevyihin tarvitset
125 g voita
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl hasselpähkinä- tai mantelijauhetta
50 g tummaa suklaata rouheena
Täyte ja kuorrutus
100g tummaa suklaata
3-4 dl vispikermaa
4 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Marjoja ja/tai hedelmiä makusi mukaan
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sekä suklaarouhe vaahtoon kevyesti sekoittaen. Piirrä leivinpaperiin noin 20cm halkaisijaltaan oleva ympyrä. Jaa taikina kolmeen osaan. Levitä yksi osa taikinaa ympyrän muotoon ohueksi levyksi. Paista uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Valmista loput kakkulevyt samoin. Anna kakkulevyjen jäähtyä ennen kakun kasaamista.
Leikkaa suklaa lastuiksi kuorimaveitsellä. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Aloita kakun kasaaminen levittämällä jäähtyneelle kakkulevylle kermavaahtoa, suklaalastuja ja marjoja. Lisää seuraava kakkulevy ja täytä kuten edellä. Lisää viimeinen levy ja koristele kakku. NOM.
Niin hyvää. Ja helppoa. Jotain hyötyä tästäkin äitiyslomasta, kun oon oppinut leipomaan! Ai että mun alko nyt tehdä mieli tota kakkuu... Jos leipois vaikka juhannuksena mökille viemiseks.
Meinaaks joku siellä kokeilla?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti