tiistai 2. kesäkuuta 2015

Suklaa-marja-viettelys

Sorgeloo, tuli tämmöinen vahinko blogipaussi taas vaihteeks! Kauheesti pitänyt kimpoilla ympäriinsä, kun on ollut menoja ja puunattu kotia miehen valmistujaiskahveja varten. Tämäkin viikko näyttää toiminnantäyteiseltä, mut eipähän tuu tylsää ainakaan! Yritän taas pikkuhiljaa päästä blogiinkin käsiksi. Hyvitykseksi jaan teille helpon, naminami kakkureseptin, jonka löysin jostain Pandan tuottamasta reseptilehtisestä. Alkuperäisessä reseptissä oli käytetty vadelmia, mutta mä vaihdoin ne mansikoihin, pensasmustikoihin ja kiiwiin. Tätä herkkua syötiin sunnuntaina valmistujaiskaffeilla ja ai että maistu! Tuun varmasti tekemään tätä toisenkin kerran kesän aikana, kun kotimaisten marjojen sesonki alkaa.


 Kakkulevyihin tarvitset
125 g voita
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl hasselpähkinä- tai mantelijauhetta
50 g tummaa suklaata rouheena

Täyte ja kuorrutus
100g tummaa suklaata
3-4 dl vispikermaa
4 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Marjoja ja/tai hedelmiä makusi mukaan

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sekä suklaarouhe vaahtoon kevyesti sekoittaen. Piirrä leivinpaperiin noin 20cm halkaisijaltaan oleva ympyrä. Jaa taikina kolmeen osaan. Levitä yksi osa taikinaa ympyrän muotoon ohueksi levyksi. Paista uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Valmista loput kakkulevyt samoin. Anna kakkulevyjen jäähtyä ennen kakun kasaamista.

Leikkaa suklaa lastuiksi kuorimaveitsellä. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Aloita kakun kasaaminen levittämällä jäähtyneelle kakkulevylle kermavaahtoa, suklaalastuja ja marjoja. Lisää seuraava kakkulevy ja täytä kuten edellä. Lisää viimeinen levy ja koristele kakku. NOM.



Niin hyvää. Ja helppoa. Jotain hyötyä tästäkin äitiyslomasta, kun oon oppinut leipomaan! Ai että mun alko nyt tehdä mieli tota kakkuu... Jos leipois vaikka juhannuksena mökille viemiseks.

Meinaaks joku siellä kokeilla?

1 kommentti:

  1. Ihanan näkönen kakku! Pakko kokeilla kesällä. Tohon ois ihana laittaa vielä koristeeksi niitä syötäviä kukkia.

    Kivaa päivää!

    T: Katriina :)

    VastaaPoista