perjantai 12. kesäkuuta 2015

Color Zoom Challenge 2015

Julkaisin maanantain päivän meikkinä meikin, jollaisen tein työkaverilleni Maijulle hänen Color Zoom-kisatyöhön. Goldwell Color Zoom Challenge on vuosittainen, kansainvälinen hiuskuvakisa. Goldwell julkaisee joka vuosi Color Zoom-kokoelman, josta voi ammentaa inspiraatiota omaan työhönsä. 2015 vuoden Color Zoom teemana on Traditional Rebels, jossa more is more ja perinteitä kunnioitetaan, mut pienellä säröllä. Traditional Rebels-värit on murrettuja ja mausteisia, mutta silti sähäköitä. Vastaväreillä ja epäsovinnaisilla väriyhdistelmillä leikittelyä. Leikkauksissa ja hiusten viimeistelyssä on aiempaa enenmmän rikkonaisuutta ja sekaisuutta. Näistä inspiroituneena tulee toteuttaa myös oma kisatyö. Työkaluina on Goldwellin värit sekä muotoilutuotteet.Kisatöiden tekeminen on aina jotenkin ihan omaa luokkaansa. Itse osallistuin viime vuonna viimeksi ja kulutin kisatyön tekemiseen vähän reilut 8 tuntia plus mallin meikkaus ja kuvaus päälle. Jotkut varmasti työstää väriä ja leikkausta useammankin kerran pitkän aikavälin kuluessa, mutta mulle itselle sopii enemmän sellainen fiilistelevä kertarykäisy. En tykkää liian tarkasta suunnittelusta, vaan haluan enemmän sellasta flow-tyyppistä työskentelyä. Liekö siinä syy, ettei työni ole koskaan vielä päässyt Suomi-Viro-sarjan top vitoseen. :-P No, anyway, itse olen joka kerta ollut työhöni tyytyväinen. Jokaisesta maasta lähtee siis top 5 -kuvat Saksaan arvioitavaksi, jossa sitten noista kuvista valitaan yksi kansainväliseen kilpailuun, joka käydään livenä vuosittain lokakuussa. Siinäpä tavoitetta seuraaville vuosille, et pääsis finaaliin asti!Mut palaillaan nyt tähän Maijun työhön. Malli oli mulle tuttu, kun olen häntä itsekin käyttänyt sekä tukka- että meikkimallina jo useampaan otteeseen. Meikin suunnittelu oli sen puolesta aika helppoa, kun kasvot oli jo tutut. Kuten jo maanantain postauksessa kirjoitinkin, oli mun inspiraationa itse tuo Traditional Rebels-kokoelma, mutta myös meikkari Linda Hallberg. Tässä sotkuisessa ja kosteassa smokey eye-lookissa yhdistyy musta erinomaisesti perinteinen smokey-tyyli ja kapinallisuus. Livautin meiki häivytyksiin mausteista oranssia, jota löytyi myös mallin hiustenväristä.


Erilaisiin kilpailuihin osallistuminen on musta ihan huippu tapa kerryttää kokemusta ja antaa mielikuvituksen lentää. Niissä kun pääsee päästämään itsensä ihan täysin irti, kun ei tarvitse kysellä mallin omia toiveita, vaan saa toteuttaa itseään vapaasti. Kisatyön tekemisessä tosi tärkeetä on löytää itselle hyvä ja luotettava tiimi. Yhteistyön pitää toimia saumattomasti, ja siksi onkin niin ihanaa, kun on löytynyt ympärille ihmisiä, joiden kanssa luovuus kukkii ja luotto pelaa. Valokuvaaja Iida Liimataisen Iida ja Emmi on kuvannut meidän töitä (ja me meikattu ja kammattu heidän töihin ja asiakkaita) jo useamman vuoden ajan, joten aina voi luottaa siihen, et kuvista tulee hyviä. Kuvauspäivät on aina ihan huippuhauskoja ja fiilis on katossa! Ja tää ei nyt todellakaan ole mikään maksettu mainos Iidan ja Emmin palveluista, vaan ihan rehellisiä, omia tuntemuksia näistä upeista naisista. Kiitti, kun olette! :-)

Iiki-ihana kuvaajamme, Emmi.

Kisakuvien tuomarointi järjestettiin viime viikolla ja tieto semifinaaliin päässeille lähti heti. Valitettavasti Maijun työ ei päässyt tällä kertaa Saksaan asti, mut olihan tätä nyt taas ihan hemmetin kivaa tehdä ja lopputuloksesta oltiin kaikki innoissamme. Lippu korkeelle ja ens vuonna uuteen taistoon. Sit mäkin oon taas kisassa mukana, jebu jebu!

Kuva: Emmi Virtanen / Valokuvaaja Iida Liimatainen // Hiukset ja tyyli: Maiju Qju // Meikki: Anni JääEi kommentteja:

Lähetä kommentti