torstai 9. elokuuta 2018

Hiusvita-kuurin tuloksia

Helmikuun alussa kirjoittelin Hiusvita-lisäravinteesta. Olin silloin saanut pari pakettia Hiusvitaa testiin ja tämän jälkeen tuotteen edustaja pyörähti Loihtimolla tuomassa vielä muutaman paketin lisää. Olen siis syönyt kolme pakkausta Hiusvita-lisäravinnetta, yhdessä paketissa on 4 viikon annos. Iho voi hyvin, hiukset hulmuaa ja kynnet ei katkeile? Kyllä koen, että jotain tuloksiakin olen lisäravinteella saanut, mutta ennen sitä, kerrataan vähän mun kokemusta tuotteesta.



Alkuunhan hiukan hirvittelin tuota kahden tabletin ja kahden kapselin päiväannosta. Tuntui aika paljolta nielaista ja ekoilla kerroilla tyhjään vatsaan hiukan oksettikin. Alkuun päästyä homma alkoi luistaa ihan mukavasti. Neljä tablettia ei tuntunut jonkun ajan jälkeen enää miltään ja yksi vesilasi riitti alas saamiseen. Mitään makuaineita näissä ei ole, joten raaka-aineiden maku tuntui alkuun vähän vastenmieliseltä. Tottumisen jälkeen Hiusvita ei ole maistunut ottamisen yhteydessä enää juuri millekään. Eli sekä määrä että maku jäivät taka-alalle, kun ekat viikot oli syöty. Alkuun muistin ottaa Hiusvitan säännöllisesti aikalailla päivittäin. Mutta, no miten käy, kun syöt jotain ei-pakollista? Niin, se alkaa unohtua. Siksi kirjoitankin postausta vasta nyt. Sain viimeisen listan loppuun muutamia viikkoja sitten, vaikka minulla oli vain kolmen kuukauden annos. Viimeisen pakkauksen kohdalla syöntitahti oli enemmänkin pari, kolme kertaa viikossa kuin joka päivä. Olen ottanut tabletit, jos olen muistanut. Parhaimmat tulokset varmasti saa aikaan ohjeenmukaisella käytöllä, mutta koska nämä ovat lisäravinteita ja täydentävät muuta ruokavaliota, en näe tämmöiselläkään käytöllä kuin hyötyä. Ja tottahan toki yhdessä asiassa olen huomannut muutoksen...


Hiusten suhteen en osaa sanoa mitään. Mulla on ollut jo pidempään melko runsasta hiustenlähtöä, jolle ei ole mitään erityistä selitystä löytynyt. Muutaman kuukauden käyttö on aika lyhyt aika tehdä mitään päätelmiä vaikutuksesta hiustenkasvuun tai hiuksen kuntoon. Iho mulla on aina ollut aika hyvä ja hoidankin sitä, joten senkään suhteen en koe saaneeni mitään lisäarvoa Hiusvitasta. Mutta, se yksi asia, mikä on muuttunut selkeästi, on mun kynnet. Työssäni kastelen käsiä tosi monta kertaa päivän aikana ja yleensä normi arjessa kynnet on pidettävä hyvin lyhyenä, koska muuten ne katkeilee ja lohkeilee ja liuskoittuu pitkin viikkoa. Ainoat ajat, kun oon saanut kynsistä nätisti ees vähän pidemmät, on olleet lomat, kun on ollut pari, kolme viikkoa poissa hiushommista. Mutta ehkä siinä 1,5-2 pakettia Hiusvitaa syötyä kiinnitin huomiota, kun kynnet olivat venähtäneet yllättävän pitkäksi eivätkä olleet vielä lohkeilleet juuri lainkaan. Supervahvat kynnet eivät vieläkään oo, mutta niiden kohdalla ero entiseen on kyllä huomattava. En ole pohdittuani keksinyt mitään muuta syytä, miksi lohkeilu olisi vähentynyt, koska Hiusvita on ainoa muutos, mitä kynsien suhteen olen tehnyt.



All in all, en koe, että voisin yksiselitteisesti suositella Hiusvitaa tai mitään muitakaan hiusravinteita kaikille. Moni niistä kokee saaneensa apua, mutta mitään takuuvarmaa poppaskonstia pidempiin ja vahvempiin hiuksiin ei näistä voi antaa. Lisäksi, kuten mainittu, erityisesti hiusten suhteen lisäravinnetta kannatta malttaa syödä useampi kuukausi, ennen kuin tuloksia voisi nähdä. Voi olla, että käyn ostamassa uuden pakkauksen ja jatkan säännöllisen epäsäännöllistä Hiusvitan napsimista, koska mielellään pitäisin kynteni edelleen näin helppoina. Toisaalta, itseni tuntien innostus lisäravinteen syömiseen voi lopahtaa melko nopeasti nyt, kun "testijakso" on ohitse.

Oletko sä syönyt jotain hiusten/kynsien lisäravinteita? Oletko kokenut sellaisen hyödylliseksi?

4 kommenttia:

  1. Mä oon kokeillut, vaikka ja mitä hiuksille tarkoitettuja lisäravinteita.. Priorinia, Evoniaa ja viimeisimpänä Sugarbearhairia. Minusta kuitenkin uni, monipuolinen ruokavalio ja stressittömyys vaikuttavat eniten hiusten kuntoon ja kasvuun! :)

    https://www.siirikiviharju.com/2018/06/sugarbearhair.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se näin on. Itse olen miettinyt, pitäiskö vielä ferritiiniarvo mittauttaa, koska matalat varastorauta-arvot ilmeisesti voivat tiputtaa hiuksia...

      Poista
  2. Moikka!
    Hiustenlähtö tulee yleensä 3-5kk yhtäkkisestä muutoksesta esim. ruokavaliossa tai stressitasossa. Koita muistaa mikä radikaali muutos tapahtui muutama kuukausi ennen kun hiustenlähtö alkoi, niin syy oletettavasti selviää :)
    Tietenkin se voi olla myös veriarvoista, kannattaahan nekin mittauttaa aika ajoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kiitos, tämä on kyllä tiedossa. :-) Ei vain ole mitään oikein tarkkaa syytä tässä taustalla, niin siksi ihmettelen. Toki stressitasot on olleet pitkään koholla, joten siellä lienee todennäköisin syy. Verikokeissa olenkin käynyt, pieni verenkuva otettiin, eikä sieltäkään ihmeitä syitä löytynyt.

      Poista