tiistai 6. helmikuuta 2018

Hiusvita - Ravintolisällä terveemmät ja vahvemmat hiukset?

 Postaus sisältää saatuja tuotteita

Moro tyypit! Onko teillä kokemusta hiuksille ja kynsille tarkoitetuista ravintolisistä? Mulla ei juurikaan ole aiemmin ollut, joten todella innoissani olen lähtenyt sellaista testaamaan! Olen aiemmin monta vuotta sitten syönyt jotain kissoille ja koirille tarkoitettua biotiinilisää, mutta en osaa sanoa, oliko siitä silloin mitään hyötyä. Ei muistaakseni ainakaan mitään sellaista, että olisin selkeästi huomannut muutoksia hiustenkasvussa. Viime loppuvuodesta törmäsin parturi-kampaajien Facebook-ryhmässä Hiusvitan Suomi100-kampanjaan, jonka kautta pääsi tätä uudehkoa ravintolisää kokeilemaan täysin ilmaiseksi. Tottamaar laitoin osoitteeni kenttään. Muutaman viikon päästä tästä sainkin kaksi pakkausta Hiusvitaa kokeiltavakseni.

Hiusten hyvinvointiin vaikuttaa todella moni asia. Ravinto, liikunta ja lepo tietenkin, kuten muutenkin kehon hyvinvointiin. Näiden lisäksi vaikuttavat stressi, hormonit, erilaiset perussairaudet kuten kilpirauhasen vajaatoiminta. Hormonaaliseen tai sairauden aiheuttamaan hiustenlähtöön ei voi ravintolisällä vaikuttaa. Ravintolisillä voi siis vaikuttaa ensisijaisesti puutteellisen ravinnon tai ravintoaineiden puutteen aiheuttamaan hiustenlähtöön perusterveellä ihmisellä. Hiusten pituuksiin ravintolisä ei vaikuta, paitsi tietysti pitkällä aikajänteellä. Jos aloitan tänään syömään hiuksille tarkoitettua ravintolisää, eivät sen vaikutukset hiuksen kunnossa näy kuin vasta kuukausien saatossa. Ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että hiuksessa ei ole verenkiertoa, mikä ravintoaineita pituuksiin ja latvoihin kuljettaisi, eli hius on niin sanotusti kuollutta solukkoa. Yleensä sanotaankin, että hiusten ravintolisää tulisi syödä vähintään 2-3 kuukautta, jotta tuloksia alkaa nähdä. Hiusvita ei tämän suhteen lupaile kuuta taivaalta, eikä pidäkään. "Hiusten terveyttä ohjaa luonnon oma, henkeäsalpaavan monimutkainen järjestelmä, jonka toimintaan voimme parhaiten vaikuttaa varmistamalla, että ravintomme on monipuolista ja terveellistä. Hiusvita on ravintolisä, joka lähestyy hiusten hyvinvointia kunnioittamalla luonnon omia periaatteita. Sillä varmistetaan, että hiusjärjestelmä saa juuri niitä ravintoaineita, joita se tieteellisen tutkimuksen perusteella eniten tarvitsee." 



Hiusvita-pakkauksessa on neljä vitamiiniliuskaa, eli tabletteja ja kapseleita riittää yhdestä pakkauksesta 4 viikon tarpeisiin. Itse olen ollut lähinnä ihmeissäni, kun tabletteja otetaan kaksi ja kapseleita kaksi päivittäin. Siis yhteensä 4! No vedetään ohjeen mukaan. Näin välihuomautuksena en suosittele syömään näitä tyhjään vatsaan. Sen jälkeen voit joutua halailemaan pönttöä hetken. :-D Olenkin ekasta aamusta viisastuneena ottanut kapselit ja tabletit vasta aamiaisen jälkeen. Kapselit sisältävät yhteensä 1500mg macadamiaöljyä, tableteista löytyy mm. biotiinia, sinkkiä, kuparia, seleeniä, merikollageeni, rosmariiniuutetta, fenugreek-uutetta... Kaikilla Hiusvitan ainesosilla on hyväksyttyjä terveysväittämiä, joten tuote vaikuttaa ihan pätevältä. Lisäksi Hiusvita korostaa, ettei heillä ole aikomus olla ns. bulkkituote eikä raaka-aineiden kanssa pyritä vain edullisuuteen, vaan siihen, että raaka-aineet ovat laadukkaita. Myöskään tableteista ei ole haluttu tehdä kivannäköisiä tai -makuisia (viitataanko tällä niihin nallekarkki-vitamiineihin ehkä...? :-D), vaan tuotteet halutaan pitää yksinkertaisena ilman turhia täyte-, sidos- tai lisäaineita. Sounds legit.



No mutta, vielä en voi tämän enempää tuotteesta sanoa kokemusta, koska olen syönyt Hiusvitaa noin 4 viikkoa, eli puolet mulla olevasta määrästä. Syön kuurin loppuun ja kirjoittelen sitten, olenko huomannut hiuksissani mitään muutosta. Mulla on kyllä ollut normaalia enemmän hiustenlähtöä viimeaikoina ja hiukset ovat ohentuneet. Epäilen syyksi stressiä, joten tähän ei ehkä edes Hiusvita tarjoa apua. On kuitenkin mielenkiintoista kokeilla, tarjoaako tällaiset lisäravinteet vastinetta rahalle. Toki näissä on sama haaste kuin melkein missä tahansa: toimii yhdellä, ei toisella. Mutta katsotaan, kuinka mun kohdalla käy! Kaiken järjen mukaan, myös muu karvoitus pitäisi saada näistä osansa, saa nähdä alkaako rehottaa, heh!

4 kommenttia:

  1. Pakko kommentoida että se on toi sinkki mitä ei kärsi ottaa tyhjään vatsaan, aiheuttaa TOD. huonon olon!
    -Jonna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei! Kiitos tiedosta. :-D Mikähän siinä sen tekee...?

      Poista
  2. Moikka!

    Mahtava juttu että olet lähtenyt testaamaan tuotetta! Olisi kyllä mukava kuulla kuurin päätyttyä millaisia vaikutuksia olet huomannut. :)

    - Nea / Hiusvita

    VastaaPoista
  3. Kananmuna päivässä puolen vuoden ajan on paras "lääke" vahvistaa hiuksia. Testattu on, tosin nyt jo kauemmin aikaa syötynä.

    Kannattaa lukea aiheesta:
    http://personal.inet.fi/koti/remeli/hius.htm

    VastaaPoista