torstai 27. heinäkuuta 2017

Makeup Geek Swatches + review

No niin! Helmikuussa siis tilasin ensimmäiset Makeup Geekin luomivärini Beauty Baysta. Olin lukenut näistä lähinnä positiivisia kommentteja, joten uskaltauduin tilaamaan, vaikka yleensä ostan meikit mieluummin hypistelyn saattelemana. Värejä ja koostumuksia Makeup Geekillä löytyy PALJON, joten voitte vaan kuvitella, miten hankalaa oli päättää, mitä sävyjä tilaan. :-D Varsinkin, kun päätökset piti tehdä swatch-kuvien perusteella. Täytyykin heti jo sanoa, että päädyin tämän vuoksi vahingossa tilaamaan kaksi lähes identtistä sävyä; Creme Brulee ja Bake Sale. Kuvissa nämä kaksi näyttivät jonkun verran erilaisilta, mutta iholla ovat kyllä... HYVIN samanlaiset. Ihan vähän ärsytti. Päädyin tilaamaan setin, jonka sävyt pelaisivat mahdollisimman harmonisesti yhteen, mutta joilla saisi tehtyä monipuolisesti erilaisia tyylejä. Yhdeksästä sävystä viisi on mattaisia, kolme satiinisia duo chrome-sävyjä ja yksi supermetallinen foiled-sävy.


Tilaamani sävyt ovat (ylärivi oikealta) Peach Smoothie, Creme Brulee ja Bake Sale, (keskirivi oikealta) Flamethrower, Steampunk ja Cabin Fever sekä (alarivi oikealta) Ritzy, Havoc ja Corrupt.


Fiilis omistamistani sävyistä on ollut ihan ok. Sävyt ovat pigmenttisiä, mutta foiled-sävyä lukuunottamatta aika kuiviakin. Nämä siis varisevat ja pöllyävät jonkun verran. Ei sinällään ole mitään valittamista, koska luomivärit toimivat niin kuin pitää, mutta aavistuksen pidän näitä hintavina. Paletin hinnaksi tuli noin 80€ (mutta onneksesi juuri nyt napit näyttävät olevan Beauty Baylla edullisempia kuin helmikuussa. Laskin, että nykyisellä hinnalla 9 napin paletin hinnaksi zpaletteineen tulisi noin 65€, "jee"). Eli, noh, sanotaanko näin, että kyllä, aika paljon mieluummin maksaisin näistä tuon 65 euroa kuin 80. Maksamani hinta tuntuu paljolta tämänlaatuisista napeista. Tästä huolimatta olen harkinnut tilaavani toisenkin 9 napin setin, mutta rehellisesti sanottuna, en tiedä tarvitsenko oikeasti yhtään uutta luomiväriä seuraavan vuoden, parin aikana... :-D Nyt meni pasmat sekaisin tuosta hinnanmuutoksesta ja ajatus katkesi, apuva.Ainoa todellisen vau-efektin sai aikaan tuo MIELETÖN kuparinen foiled-sävy, Flamethrower. Rakastan myös noita duo chrome-sävyjä, mutta niissäkin efekti saisi olla jotenkin voimakkaampi. Sekä Ritzyssä että Havocissa pohjasävy on lämmin ruskea, mutta Ritzyn kiilto on kellertävä kulta ja Havocin vihreä, molemmat näyttävät todella kivalta liikkuvalla luomella ja ovat ehdottomasti parhaimmillaan sormella levitettynä, kuten Flamethrowerkin. Ylivertaisen hyvinä mä en näitä Makeup Geekejä näe, joten jos harkitset isomman luomiväripaletin ostamista, suunnilleen samaan hintaan voisi hyvin panostaa esim. helpommin saatavilla oleviin Urban Decay-luomiväripaletteihin. Kaiken kaikkiaan olen ollut kuitenkin tyytyväinen luomiväreihini ja käyttänyt näitä paljon, joten jos haaveilet ihan oman luomiväripaletin kasaamisesta, kannattaa ehdottomasti tutustua Makeup Geekin valikoimaan.

Oletteko kokeilleet Makeup Geekin luomivärejä? Mitä tykkäätte?

7 kommenttia:

 1. Ohhoh mitä sävyjä! Ei tälläisiä saa esitellä ;D mutta tälläiselle luomiväri-hamsterille hinta on kyllä totaalisen liikaa joten tyydyn vain ihastelemaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooh, vähän ärsytti, kun huomasin, et oon maksanu pari ee per pannu enemmän kuin ne nyt oli beauty bayssa. :-D Eikä tuo 5 euroa pannusta ole kovin vähän. Noissa tietty tavaraakin on, mut harvoin saan pannuja tyhjiin kulutettu, joten... :-P

   Poista
 2. Multa löytyy myöskin yksi yhdeksän sävyn palettia MUGia, jo pari vuotta sitten ostettu. Mm. tuo Flamethrower on mulla kans ja muutama muu foiled-sävy myöskin. Mun täytyy kyllä todeta, että oon tykännyt noista luomiväreistä ihan älyttömästi! Vaikka tosiaan jonkun verran pöllyävätkin pannussa (ainakin mattasävyt) niin ovat kyllä älyttömän kermaisia koostumukseltaan ja tosi helppoja työstää luomella. Munkin on pitänyt joskus tilata toinenkin setti MUGia, mutta tällä hetkellä oon hurahtanut sen verran pahoin ColourPopiin, että en oo muiden merkkien luomivärejä hetkeen katsellutkaan :D Ehkä joskus vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä suurin osa kokeilemistani mattaisista pöllyää jonkun verran, eikä se mua mitenkään isosti häiritse. Tärkeintä on, että sävy tarttuu ihoon ja on helppo häivyttää, toki niin ettei väri kuitenkaan kokonaan häviä (näitäkin on nähty :-D).
   ColourPopia haluaisin myös kokeilla, kun niitäkin niin kehuttu! Oon vaan niin laiska miettimään ja tutkimaan sävyjä, jotenkin helpoin aina ostaa valmiita paletteja, joita pääsee hypistelemään.

   Poista
 3. Mä havahduin tuossa keväällä siihen, miten köpölaatuisia MUGit oikeasti ovat verrattuna esimerkiksi Colourpopin vastaaviin, kun tilasin jälkimmäisiä oman 9-palettini täytteeksi. Makeup geekin luomiväreissä erityisesti foiled- ja duochrome-sävyt ihastuttavat, myös "tavallisiin" sävyihin laskettava Shimma Shimma on ihana highlighter-sävy, mutta mattasävyjen suhteen tieto on lisännyt tuskaa :-D Käytettäviä ne toki ovat eikä hinta ole hirmuinen, jos vertaa vaikkapa MACin tai Anastasian irtopannuihin, mutta hillittömässä hypessä on ehdottomasti ainakin kolmannes ilmaa!

  VastaaPoista
 4. Hassua, miten noista sävyistäkin voi olla niin montaa mieltä! Itsekin tilasin aikoinaan transition sävyksi juuri Creme Bruleen , sekä Bake Salen, joista ensimmäisen olen kuluttanut jo ihan puhki, kun taas Bake Sale jäänyt lähes käyttämättä, koska en syty sen sävylle. :D
  Rakastan Makeup Geekin luomivärejä. Itselläni ne toimii paremmin, kuin mitkään muut vastaavat.. Ovat vain niin helposti työstettäviä ja pigmenttirikkaita. :)

  VastaaPoista