maanantai 4. heinäkuuta 2016

Contour ja ihokarvat?!

Voiko contour olla sananakin jo niin trendikäs, että se yhdistetään jopa ihokarvoihin...? Kyllä voi! Palataan siihen tuonnempana. Karva-aiheesta löytyy vähän muutakin sanottavaa.

Voi varmaan sanoa, että keskimääräisesti miehet ovat karvaisempia kuin naiset. Tai ainakin tuuhea- ja paksukarvaisempia kuin naiset. Miesten karvattomuus on nouseva trendi, mutta naiset ovat ajelleet ihokarvojaan jo vuosia, ellei vuosikymmeniä (en ole kovin tarkkaan perehtynyt asian historiaan, älkää kivittäkö). Silkkisen sileää ihoa tavoitellaan ajelemalla, vahaamalla, sokeroimalla, laserilla ja millä vielä. Karvat koetaan epähygieenisiksi ja epäsiistiksi. Paitsi hiukset, kulmakarvat ja ripset pitää "tietenkin" olla tuuheat. Mut puhutaan nyt näistä muista karvoista. Oma suhtautumiseni kehon karvoitukseen on vuosien mittaan aika paljon rentoutunut. En enää ahdistu pienestä sängestä kainaloissa. Säärikarvat saavat olla talviajan lähes luonnontilassa. Toki säärikarvani ovat vaaleat ja hentoiset, en tiedä miten suhtautuisin niihin, jos ne olisivat näkyvämmät. Koen olevani karvainen nainen, vaikka suureksi osaksi karvani ovat vaaleita; poskinukkaa on kuitenkin vaikka muille jakaa ja mieheni muistaa aina ilahduttaa mua sanomalla, että jos olisin mies, olisin varmaan todella parrakas. :-D Mutta joka tapauksessa, en tavoittele täyttä karvattomuutta eikä ilta mene pilalle, jos kainalot jäi sheivaamatta. Enkä todellakaan ajele käsikarvojani tms., vaan vain nämä "peruspaikat".

Musta tuntuu, että nykyään erityisesti naisten karvoitus liitetään paljon myös feminismiin. Itse en koe, etten voisi olla "hyvä" feministi, vaikka ajelenkin karvani. Tämänkin suuntaiseen ajatteluun olen törmännyt. Joka tapauksessa olen iloinen, että naisten karvaisuus on nostanut päätään. Ärsyttää ylipäänsä ajattelutapa, että naisten nyt vain pitäisi ajaa karvansa. Eikä pidä, jos ei halua. Itse en silti koe, että haluaisin kainalokarvani päästää luonnontilaan. Ehkä mut on hyvin aivopesty, mutta en vain pidä niistä. Säärikarvat on vaaleutensa vuoksi oikeastaan ihan sama, mutta pidän kyllä siitä tunteesta, kun sääret on juuri siloiseksi höylätty. Myös alapään karvoitusta siistin vaihtelevalla innokuudella. Paljaat päivät ovat takana päin, jotenkin nykyään vähän naurattaakin ajatus omasta alapäästä ilman karvoja. :-D Muiden karvoista tai karvattomuudesta en viitsi edes kirjoittaa, koska kaksi sanaa: ei kiinnosta. Jokainen menköön haluamallaan tavalla. Mä voisin kaikkiin ulkonäköön liittyviin "mitä mieltä"-kysymyksiin vastata ihan sama. En jaksa hirveästi kiinnostua siitä, kuinka muut haluavat asioita oman ulkonäkönsä suhteen toteuttaa. Sileys viehättää silmääni esteettisesti, mutta en myöskään vaivaannu tai ällöä muiden karvoja. Ne on kuitenkin vain karvoja.



No, tämä karva-ajattelu heräsi käyntiin, kun sain testiini Gillette Venus Swirl-höylän*. Olin juuri miettinyt, että voisin päivittää Venus-varteni uuteen, koska aiempi kerkesi olla käytössä  lähemmäs 10 (!) vuotta. Hui. (Hamsteri ei kylläkään vielä raaskinut heittää sitä vanhaa terää pois... ehhh.) Mulla on ollut siis se alkuperäinen Venus ja alkuperäiset terät, enkä ole mitään modernimpia kaipaillut. Testihöylä tulikin siis kuin tilauksesta. Venus Swirl höylässä on käytetty uutta FlexiBall-tekniikkaa, jonka ansiosta terä kääntyy useampaan suuntaan ja lupaa mukautua vartalon muotoihin hankalammillakin alueilla paremmin kuin perinteiset höylät ja aiemmat Venus-mallit. Lisäksi Swirliin kuuluu uudenlaiset Contour-terät, jotka ovat Gilleten sanoin "kuusi kertaa joustavammat kuin alkuperäiset Venus-terät". Ne siis myös muotoutuvat (contours) vartalon muotoihin aiempaa paremmin. Lisäksi höylässä on pienen pieni kampa terien alapuolella, jonka tarkoitus on ohjata jokainen karva leikattavaksi. Eikä siinä vielä kaikki (hahhaa)! Terässä on myös vedessä aktivoituvaa MoistureGlide-seerumia, mikä takaa entistä paremman liu'un. Huh, jo on edistyksellistä!



Sorry, mä kerkesin jo korkata höylän ennen kuvaamista, joten MoistureGlide-alueet eivät ole enää kuvauksellisimmillaan. Aiemmissa Venus-höylissäni teräosassa on ollut kolme terää ja vähemmän pinta-alaa, eikä oikeastaan lainkaan mitään liukkautta lisäävää seerumia. Koska laiskana ihmisenä en käytä vaahtoa höyläämiseen, on tuollainen terässä valmiina oleva liukastusaine just mulle! Höylä liukuu iholla todella kevyesti ja vaivattomasti ilman erillistä sheivaukseen tarkoitettua tuotetta. Kuitenkin mä nyt ehkä joudun taipumaan ajatukseen vanhassa vara parempi; Alkuperäinen Venus- terä on sirompi, joten bikinirajojen siistimiseen se on huimasti kätevämpi. Tämän isommanlaisen terän kanssa vähän jännittää ja tuntuu, ettei ahtaimpia paikkoja meinaa saada höylättyä kovin helposti. Flexiball-teknologia ja joustavat terät kyllä tuntuvat muotoilevat polvien ja nilkkojen kohtia paremmin kuin perusjäykkä höylänvarsi, mutta Swirlin varsi on suihkussa kädessä liukkaampi kuin alkuperäinen Venus-varteni. Varren alapuolella on hiukan kumimaisempaa osaa, todennäköisesti juuri liukkauden estämiseksi, mutta sitä on liian vähän ja materiaalin koostumus ei ole tarpeeksi "nihkeää". Ulkonäöllisesti varsi on ihan superkaunis ja käyttömukavuus on todella hyvä, jos ei tätä liukasta tuntumaa oteta huomioon. Harmillista on, että kun haluaisin höylätä sääret ja kainalot juuri suihkun aikana, höylää on vaikeaa pitää kädessä, koska siitä ei märillä näpeillä saa kovin napakkaa otetta.


Monessa asiassa itse arvostan yksinkertaisuutta ja tässä karvojen höyläämisessä näköjään todellakin. On mahtavaa, että kehitetään uutta ja koetetaan tehdä arkisista jutuista entistä sujuvampia, mutta joskus kaiken maailman erikoisuudet onnistuvatkin tekemään asioista ehkä hankalampia. Kyllä tällä karvansa ajaa, mutta omissa silmissäni alkuperäinen ja yksinkertainen Venus-varsi terineen vie voiton tältä uutuudelta. Vaikkakin täytyy antaa täydet pisteet näiden uudempien terien liukkaudesta. Jos joku siellä innostuu tätä uutuutta kokeilemaan, Swirlin saa kotiutettua noin 20€ hintaan. Pakkauksessa on varsi ja yksi terä.

Jos koet tarvetta jakaa ajatuksia karvoista ja niiden poistamisesta, kommentit ovat tervetulleita! :-)

*Postauksessa mainittu tuote saatu pr-näytteenä blogin kautta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti