tiistai 15. maaliskuuta 2016

Meikkimunat vertailussa - Miracle Makeup Blender vs. Beauty Blender

Sain viime alkusyksystä Framedalta testiin heidän oman Nucode Miracle Makeup Blenderin. Kirjoittelinkin silloin postauksen tuosta mustasta meikkimunasta. Alkuihmetysten jälkeen minäkin hurahdin meikkimunaan ja oon ollut tuohon Nucoden munaan todella tyytyväinen. Mulla ei sitä ennen ollut mitään kokemusta blendereistä, ei edes siitä originaalista Beauty Blenderistä. Tammikuussa kävin eräässä Jyväskyläläisessä kampaamotukussa hakemassa itselleni shampoota ja kassalla asioidessani katse osui siinä vieressä olevaan hyllyyn. Beauty Blendereitä. Ja niitä Solid-saippuoita. Mun sivellinsaippua oli just sopivasti loppunut, joten aattelin, josko ottaisin kokeeksi Solidin käyttöön. Totta kai BB:t on taktisesti suunniteltu väritykseltään ja pakkaukseltaan mahdollisimman söpön ja houkuttelevan näköiseksi. Ensin ihailin microminejä, kun NE vasta onkin suloiset! Ja sitten siinä oli se paketti, missä tulee samassa tuo Solid-saippua ja meikkimuna... Olihan minun ostettava kokeiluun myös tämä original Beauty Blender. Siis ihan vain tieteen nimissä. Pinkki. VAIN tieteen nimissä.

Vasemmalla Miracle Makeup Blender ja oikealla Beauty Blender

(Voi hele, älkää tuomitko mun kynsilakkoja. Mä oon kyllä kunnon resupekka, kun aina kynnet tai hiukset repsallaan.. :-D )
Päällisin puolin isoin ero näiden kahden välillä on tuo MMB:n viisto leikkaus kapeassa päässä. Tässä kuvassa se ehkä näkyy huonohkosti, mutta MMB:n on leikattu tuollainen viisto tasainen alue. Sen tarkoitus on helpottaa meikkivoiteen levitystä esim. silmänalusille sekä nenänpieliin. Ja hyvä se on. Mutta en ole kokenut, että leikkaamattomalla BB:llä meikkaaminen olisi sen hankalampaa. Tasainen alue munassa on siis ihan ok ominaisuus, muttei tunnu mitenkään välttämättömältä. BB on näistä kahdesta aavistuksen pienempi. Ei kovin paljoa, mutta sen verran, että sen kyllä silmällä huomaa. Kokokaan ei ole näiden kahden välillä mitenkään ratkaiseva paremmuustekijä: kumpikin koko tuntuu passelilta. BB ei ole mielestäni liian pieni, eikä MMB liian iso. Mustassa munassa meikkivoidetahrat ovat ehkä hiukan hillitymmän näköiset, kun pinkki näyttää jo heti yhden käytön jälkeen aika törkyiseltä (pesen omassa käytössä nämä 1-2 käyttökerran välein). Mut silläkään ei voi nostaa Miracle Makeup Blenderiä BB:n ohi, koska Beauty Blenderin saa myös mustana.

Meikkimunien kokoero kasteltuna.


Materiaali tuntuu ja näyttää hyvin samalta. Munien pehmeys tuntuu aikalailla ihan samalta. Sokkotestinä en erottaisi näitä toisistaan, jollei MMB:ssä olisi sitä leikattua sivua. Molemmat levittää meikin upeasti. Käytännössä voin siis sanoa, että en huomaa näiden kahden välillä juuri mitään eroa. Tiedän, että moni vannoo BB:n nimeen ja ilmeisesti monet BB:ä vastaavat meikkisienet ja -munat ovat jonkin verran kovempaa materiaalia eivätkä toimikaan niin hyvin. Mutta itse olen täysin sitä mieltä, että käytän näistä kumpaa vaan, tulee hyvää jälkeä. Yhdessä asiassa nämä kaksi eroavat. Eiku kahdessa. Nämäkään kaksi asiaa eivät vie toista voittajaksi: MMB:n ovh hinta on 15,90€, BB:n 19,90€. Tämän erän vie MMB. Mutta BB:n saatavuus on ehkä hiukan helpompi. Sitä kun saa useista nettikaupoista, Sokoksista, kampaamoista, mistä lie. Vähän joka paikasta. MMB:tä taas on saatavilla tällä hetkellä lähinnä joistain kampaamoista ja kauneushoitoloista sekä ilmeisesti heidän omasta nettikaupasta (täältä). Tämä erä BB:lle. Tasapeli siis. Tietysti, hyvin brändätty alkuperäistuote vie usein voiton ostopäätöstä tehdessä. Tunnettuvuus. Voi kuinka paljon se vaikuttaakaan meidän ostopäätöksiin. Mutta kokemuksen syvällä rintaäänellä mun mielipide on se, että päädyt näistä kahdesta kumpaan tahansa, saat hyvän munan käyttöös!

*Miracle Makeup Blender saatu testiin blogin kautta!

3 kommenttia:

  1. Real Techniquesin Miracle Complexion Sponge on _maailman paras_ meikkimuna! BeautyBlender on siihen verrattuna aivan skeidaa musta! :D

    VastaaPoista
  2. Hei kiva kuulla tällainen arvio. Oonkin miettinyt et mitä eroa. Ei paljon mitään siis :D

    VastaaPoista
  3. Mää en vaan pääse tähän juttuun mukaan. Mun mielestä originaali BB on ihan liian huokoinen ja asd en vaan tuu sen kanssa toimeen muun, kun valojen ja varjojen tekemisessä ja silmänalusella. Meikkivoiteesta ei tuu ikinä kivaa. Tykkään feikeistä enemmän :D

    VastaaPoista