keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Eyebrows 101 2/2 - Muoto ja ehostus

Eilisessä kulmakarvapostauksessa kävin läpi erilaisia kulmakarvojen ehostukseen sopivia tuotteita. Tässä postauksessa keskitytään kulmakarvan muotoon sekä meikkaustapaan. Tässä siis sinulle "vastaus", joka toivoit postausta mun tavasta meikata kulmakarvani. :-) Ekana kuitenkin muutama sananen kulmakarvojen värjäämisestä. Itselläni kulmien värjääminen säästää aika monta minuuttia kulmien meikkaamisajasta. Värjääminen tuo kaikki pienimmät ja vaaleimmatkin karvat esiin, joten värjäys saa kulmat näyttämään tuuheammilta. Moni voi jättää kulmien meikkaamisen jopa väliin, kun käy säännöllisesti värjäyttämässä. Kotivärikittejäkin edelleen löytyy, joten aina ei tarvi lähteä erikseen edes väräyttämään. Mulla usein asiakkaat ottaa kulmavärin muun kampaamopalvelun yhteydessä. Vedän sekä omia että asiakkaiden kulmia värjätessä vaseliinit karvojenkin yli, tai oikeastaan ali: karvat värjäytyy, mutta iho ei tippaakaan. Tällöin lopputulos on heti nähtävissä ja vältytään lakupötköiltä.


Tässä huomaa kohtuullisen hyvin eron värjäämättömien ja värjättyjen kulmien välillä: värjätyt näyttää tuuheammilta ja paksummilta, kun kaikki pikkukarvatkin näkyy. Luonnossa ero on omalla kohdalla vieläkin näkyvämpi. Kulmien meikkaaminen kotona on paaaljon helpompaa ja nopeempaa, kun ammattilainen laittaa värin ja muotoilee. Suosittelen!


Kulmakarvojen klassinen muoto on siipimäinen. Tän tyylisen kuvan varmaan jokainen on jossain naistenlehdessä tms. nähnyt. Näiden kolmen suunntaviivan avulla muotoillut kulmat sopii jokaisen omiin kasvonpiirteisiin luonnollisesti. Kulmakarvan tulisi alkaa nenän kanssa samalta linjalta. Kaaren korkein kohta tulisi asettua iiriksen ulkoreunan kanssa samalle linjalle, ja kulman loppumiskohta silmän ulkonurkan kanssa samalle linjalle. Tietty on myös tyyli- ja makukysymys, miten kulmansa loppuviimein muotoilee, mutta näiden suuntalinjojen kanssa pysytään turvallisilla vesillä ja lopputulos on takuulla imarteleva. Kulmien muotoa miettiessä on hyvä ottaa huomioon myös omien kasvojen muoto; pitkille kasvoille imartelevammat kulmat ovat hiukan suoremmat, lyhyet kasvot saavat pituutta hiukan kaarevammista kulmista. Omaan silmään lähestulkoon AINA suorempi kulma on parempi: liian kaarevat kulmat luo helposti sellaisen tosi hämmästyneen ilmeen. Trendikin puhuu tällä hetkellä suoran, luonnollisen ja lähes kaarettoman kulman puolesta. Tsekkaa siis omat lapsuuskuvien kulmakarvat! ;-) Kulmakarvan tulisi myös kevyesti ohentua loppupäätä kohti. Paksummassa kulmanmuodossa tasapaksuus näyttää hyvältä, mutta ohuessa kulmassa lopputulos on usein piirretyn näköinen, jos look on tasapaksu. Kulmakarvoja meikatessa on hyvä pitää mielessä myös, että väri saa olla tumma alareunassa ja siiven loppupäässä. Näistä väri häivyttyy vaaleammaksi kulman yläpuolta ja alkupäätä kohti. Useimmiten alkupään meikkauksen voi jopa lähes unohtaa.


Tässä helpot suunntaviivat kulmakarvan meikkaamiseen. Itse omia kulmia harvoin meikkaan tällä tavalla, mutta tämä on hyvä tapa, kun lähtee opettelemaan kulmien ehostusta ja lähtee etsimään sitä omalle kulmalle parasta muotoa.
1. Hahmottele kulmakarvan alareuna. Mä olen aikoinaan nyppinyt kulmani aika ohuiksi ja kaareviksi, joten hahmottelen muodon tuolta alkupäästä kohti kulman korkeinta kohtaa (huomaa "tyhjä kolo", joka jää näkyviin).
2. Alareunan jälkeen hahmottele kevyemmällä kädellä kulman yläreuna. Kulmakarvat harvoin ovat samalla korkeudella, joten tässä kohtaa kannattaa katsoa, kumpaa kulmaa meikkaa enemmän ylä- ja kumpaa alareunasta. Kulmakarva voi olla melko tasapaksuinen siiven korkeimpaan kohtaan saakka ja kaventua vasta loppupäästä.
3. Väritä tyhjät kolot. Kynää kannattaa liikuttaa kulmakarvojen kasvusuuntien mukaisesti. Alareunassa siis hiukan yläviistoon ja kohti kulman loppua, yläreunassa karvat kasvavat yleensä hiukan alaviistoon. Jätä aivan alkupää kulmasta vielä tässä vaiheessa meikkaamatta.
4. Harjaa kulmat läpi värin tasoittamiseksi ja tarkista samalla, ettei ole jäänyt mitään isoja koloja värittämättä. Usein tuuheampien kohtien alle iho jää helposti kokonaan vaille meikkiä.
5. Lisää tarvittaessa kulman alkuun hiukan väriä. Tässäkin muista karvojen kasvusuunta! Vedot suuntautuvat alareunasta ylöspäin ja hyvin kevyellä kädellä. Liian meikattu alkupää tekee kulmasta kovan ja piirretyn näköisen.
6. Valmis! Halutessasi viimeistele kulmageelillä tai -vahalla harjaamalla kulmat hiukan yläviistoon.


Tää on sit mun THE tapa meikata kulmat. Kuvissa käytössä Anastasian Dip Brow ja Zoevan kulmasivellin. Mutta samaa tyyliä käytän oikeastaan myös kynien kanssa.
1. Aloita hahmottelemalla kulmakarvan alareuna.
2. Väritä jo tässä vaiheessa alareunaan mahdollisesti jäävät karvattomat alueet ja lisää väriä myös hiukan ylemmäs.
3. Meikkaa kulmakarvan loppupää siiven korkeimmasta kohdasta kohti loppua. Tämä alue saa olla kulmassa tummempi ja skarpimpi, samoin kuin aivan kulmakarvan alareuna.
4. Meikkaa kulmakarvan yläreuna edeten loppupäästä kohti kulman alkua. Tässä välissä älä ota siveltimeen enää lisää väriä, jos ei ole aivan pakko, vaan meikkaa yläreuna aavistuksen vaaleammaksi. Ainakaan Dip Brow'n kanssa en tarvitse tähän vaiheeseen lisää väriä siveltimeen. Jos käytössä on kaksi eri tummuutta, voi tähän kohtaan ottaa vaaleamman sävyn käyttöön.
5. Meikkaa kulman alkupää, älä edelleenkään ota lisää väriä (paitsi jos siveltimestä ei irtoa mitään tai ota vaaleampi sävy). Kuvasta näkyy hyvin siveltimen asento: vedä sivellintä karvojen kasvusuunnan mukaan alareunasta ylöspäin. Tällöin alareuna jää skarpimmaksi ja jälki pehmenee yläreunaa kohti.
6. Tarvittaessa voit kääntää sivellintä vielä kapeampi puoli kohti ihoa ja tehdä karvojen kasvusuunnan mukaan ohuita vetoja. Lopuksi voit viimeistellä kulmat vahalla.


Tässä vielä lähtötilanne ja meikattu kulma. Kuten kuvasta näkyy, alkupäähän lisään väriä hyvin minimaalisesti. Jos karvoja siellä on jonkun verran, väriä ei tosiaan kannata kovasti lisätä. Sitten jos omat karvat ovat todella harvat tai vaaleat, kannattaa meikata alkupääkin, mutta HYVIN kevyellä kädellä. Lisäksi kulmakarvaan saa ihan uudenlaista ryhtiä korostamalla kulmaluuta esim. vaalealla meikkivoiteella, valokynällä tai ihan tähän tarkoitetulla tuotteella. Tämä nostaa kulmaa ja samalla saadaan halutessaan skarpattua ja siistittyä kulmakarvan alareunaa entisestään.


Lähtötilanteessa kulmakarvat on meikattu puuterimaisella kulmavärillä. Alareunan saa siistittyä napakalla synteettisellä siveltimellä ja vaalealla meikkivoiteella. Tämä on hyvä kikka myös, jos kulman muotoa tarvitsee vähän vielä viilata tai on tullut sotkuja. Tätä kikkaan kannattaa kokeilla myös, vaikkei itse kulmakarvaa olisi kovin meikattu. Jos sulla on luonnostaan hyvä muoto kulmakarvoissa, voi riittää kulmavahalla harjaus ja meikkivoiteella alareunan skarppaus. Kannattaa kokeilla!


Tällä IsaDoran Eyebrow Lifter kynällä onnistuu hyvin kulmaluun highlight. Kulmien alareunan siistimiseen valitsisin kuitenkin jonkun meikkivoiteen tai neste/voidemaisen peiteaineen. IsaDoran kynän sävy on tosi vaalea jopa mun kalvakalla iholla. Kynän massa on kuivaa, mutta pigmenttistä, joten pysyy iholla tosi hyvin! Oon käyttänyt tätä myös kajalina sekä luomivärin pohjustukseen. Kuvassa oikealla kulmaluulla IsaDora highlightina. Näitä highlighteja harvoin teen arkimeikkeihin. Enemmän sit hifistelen juhla- tai bilemeikeissä.

Tämmöisten "miten meikkaan x"-juttujen näyttäminen kuvin on aina jotenkin tosi haastavaa! Heittäkää tarkentavia kysymyksiä tai tulkaa mulle asiakkaaks, niin katotaan yhdessä paras tapa meikata just sun kulmat (vink vink ;-D ). Saitteko tästä kulmakarvaspektaakkelista jotain irti? :-)

Tuleeko teidän meikattua kulmat osana jokaista meikkiä? Miten yleensä meikkaatteko kulmat? Onks se kivaa vai ihan kauheeta? Itse koen kulmakarvat haasteena, mutta koen myös olevani jo kohtalaisen haka niiden ehostuksessa ja muotoilussa. :-)

8 kommenttia:

 1. Kiitos näistä! Tuli inspiraatiota meikata kulmat vieläkin tarkemmin :)

  VastaaPoista
 2. Pitäs varmaan oikeesti varata aika kun samassa kaupungissa ollaan, mulla on kulmakarvakriisi harva se päivä! :D Mulla on sama ongelma kun sulla, eli aikoinaan oon nyppiny kulmat liian kaareviks.. Eli kun koitan suoristaa kaarta alapuolelta ABH :n samaisella tuotteella, niin yläpuolelta kaari jää hölmön paksuks, kun en uskalla nyppiä sieltä (jos ymmärrät mitä tarkotan)! Ihan näin mielenkiinnosta, paljon velottaisit tällasest kulmakarvakoulusta suurinpiirtein? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolen tunnin meikinopastus on 28€. Mulla on töihinpaluu-tarjouksena -15%, jos varaa ennen 27.3. Opiskelijakortilla aina -20%. :-)
   Jos haluat varata ajan, nettiajanvaraus (ja puhnro) löytyy www.loihtimo.fi ! Alotan työt 1.4.

   Poista
 3. Kiitos! Itse toivoin juuri vähän aikaa sitten sinulta kulmapostausta, ja tuli kyllä erinomaisia vinkkejä tuotteista ja tekniikasta! :)

  VastaaPoista
 4. Mikä ripsiväri toimii noin hyvin? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä kuvissa mulla on Lorealin False lash wings Sculpt ripsari. :-)

   Poista