maanantai 18. toukokuuta 2015

11 asiaa, joita et tiennyt minusta!

En oo varma rakastanko vai vihaanko tällaisia haasteita, mutta nalli napsahti, kun Mutsie-blogin Irene heitti mulle 11-asiaa-joita-et-tiennyt-minusta-haasteen. Ja pakkohan siihen oli tarttua (vaikka alkoi kyllä kaduttaa siinä vaiheessa, kun postaus seisoi luonnoksena ties kuinka kauan, ja vitsi tähän meni monena päivänä aikaa ja aivosoluja!). Kauhean vaikeaa näitä juttuja oli miettiä, vaikka blogirintamalla mä olen niin uusi, että ainakin tuntemattomille lukijoille luulis olevan helppoa keksiä juttua. Taitaa vaan olla niin, että mä olen elänyt niin tylsän turvallista elämää ja olen itsekin kauhean tylsän tavallinen ja keskinkertainen ihminen, että tää setti saattaa olla melko puuduttavaa luettavaa... :-D No mutta, yritetään nyt kuitenkin! Täältä pesee:

1. Aloitetaan tämmöisellä tylsällä faktalla, että mä olen kotoisin Lievestuoreelta, joka on noin 2500 asukkaan pikkuinen taajama Laukaan kunnassa, noin 25 kilometrin päässä nykyisestä asuinpaikastani Jyväskylästä. Kyläpahanen taitaa olla tunnettu lähinnä Irwin Goodmanin laulusta Lievestuoreen Liisa sekä -85 vuoteen saakka toimineesta sellutehtaasta, joka myös em. biisissä mainittiin. Asustelin Liepeellä aina syksyyn 2007 saakka, jolloin muutin Jyväskylään.

2. Mun elämä on jostain kumman syystä ja puolivahingossa edennyt lähes täysin nuoruuden suunnitelmien mukaisesti. Jo alle kakskymppisenä ajattelin, että haluan sitoutua ja mennä naimisiin nuorena, eka lapsi tai vähintään raskaana "pitää" olla kun täytän 25 vuotta. Noh, naimisiin menin 23-vuotiaana ja melkein päivälleen vuosi sitten, täyttäessäni 25 olin 4. kuulla raskaana. Työelämän ja koulutuksen suhteen haaveilin 16-vuotiaana, että voisin olla parturi-kampaaja-meikkaaja-maskeeraaja-graafikko-valokuvaaja. Hahhah, aikamoinen haave, mutta lähes toteutunut! Ammatiltani mä oon parturi-kampaaja, mutta työssäni olen saanut tehdä lähestulkoon  kaikkia noita muitakin osa-alueita. Pa-ka-opintojen aikana myös haaveilin, että saisin tehdä perusliiketyön ohella kuvaus- ja muotinäytösmeikkejä ja -hiuksia. Näitä onkin tullut tehtyä ahkerasti ja huomattavasti nopeammin valmistumisen jälkeen kuin uskalsin haaveilla! Töitä näiden asioiden eteen on toki joutunut tehdä, mutta silti elämä on edennyt tähän pisteeseen mukavasti omalla painollaan.

3. Sosiaalisuutta vaativasta ammatista huolimatta olen melkoinen yksinäinen susi. Mulla on vain hyppysellinen ystäviä, enkä oikeastaan edes kaipaa enempää. Viihdyn hyvin yksin ja vihaan small talkia. En koe myöskään hirveän helposti ystävystyväni. Jos jonkun kanssa juttu luistaa ja kemiat kolahtaa, ystävystyn. Mutta en koe tarpeellisena nähdä "vaivaa" tutustumisen eteen. Ihmissuhteiden kuuluu olla helppoja ylläpitää. Ja älkää jooko ymmärtäkö tätä väärin! Totta kai on myös ihanaa, kun saa uusia huippuja tyyppejä elämäänsä, mutta suhteiden luominen ei ole mulle kovin helppoa. Mieheni sanoo, että oon nirso.

4. Mä oon Harry Potter-fani 4life! Toki fanitus on vanhemmiten aika maltillista, mutta nuorempana tuli luettua fanficciä ja leffat piti nähdä ensi-illassa, kirjat ostaa omaksi jo julkaisupäivänä. Voisin väittää, että olen lukenut koko kirjasarjan kymmeniä kertoja läpi. Kirjat tulee ahmittua läpi kerran, pari vuodessa. Outoa tää on ehkä siinä mielessä, että yleensä ottaen en välitä fantasiakirjallisuudesta.

5. Rakastan esiintymistä! Nuorempana Lievestuoreella asuessani kuuluin Lievestuoreen nuorten yhteisöteatteriin, Vau!-teatteriin. Sillä porukalla tehtiin kaksi isompaa prokkista, Luento rakkaudesta ja Peukalo-Liisa, joilla käytiin myös kilpailemassa Ramppikuume-teatterikatselmuksessa. Luento rakkaudesta voittikin Ramppikuumeen vuonna 2005. Peukalo-Liisalla kilpailtiin myös Jyväskylän Teatteri Aallossa, josta pokattiin myös voittopokaali. "Vanhemmalla" iällä Vau!-porukan kanssa käytiin useampaan otteeseen Karvian pienessä Willi Kansa tilateatterikatselmuksessa ja sekin tuli pari kertaa voitettua. Hienoja kokemuksia! Mikään ei voita sitä tunnetta, kun kauhean jännityksen siivittämänä homma muuttuukin nautinnoksi lavalle päästessä. Teatterihommat on jääneet oikeastaan kokonaan, mut niiden lisäksi on tullut esiinnyttyä myös laulun parissa sekä vähän tanssillisemman voimistelulajin parissa, joka on...

6. Tankotanssi! Nyt on ollut tästäkin harrastuksesta pitkä tauko (viimeks koskin tankoon jo melkein 2 vuotta sitten, raskauskin tässä välissä vähän rajoitti harrastamista), mutta kerkesin sitä muutaman vuoden vaihtelevalla aktiivisuudella harrastaa. Multa löytyy myös oma tanko, mutta valitettavasti nykyinen asuntomme on sille liian matala. Tankotanssin avulla mä aloin nauttia liikunnasta muutenkin ja se on hirveän palkitseva harrastus! Siinä voi kehittyä melko nopeasti ja se on niin hauskaa, ettei edes huomaa, kun vatsalihakset ja haba kasvaa. Hmm, ei oo paljon niistä vatsoista tai habasta enää jäljellä!

7. Kolmoskohtaan ehkä vähän liittyen, mä oon myös aikamoinen kotihiiri. Viihdyn hyvin kotosalla, enkä oo mikään himomatkustelija. Nautin tutusta ja turvallisesta ympäristöstä, vaikka toki silloin tällöin on mukavaa matkustella Suomessa tai ulkomailla. En kuitenkaan matkaa Suomen rajojen ulkopuolelle edes vuosittain. Viimekäynti oli Prahassa syksyllä 2013 ja nyt haaveilen viikonloppumatkasta Tukholmaan tulevan kesän aikana.

8. Innostun hirveän helposti kaikenlaisesta askartelusta ja DIY-jutuista, mutta usein mulla on vaikeuksia saattaa näitä projekteja loppuun asti...

9. Vihaan siivoamista. Jätän tavarat lojumaan, eikä se kauheasti häiritse mua. Ja uskon vakaasti, että tämä on mulle syntymässä suotu luonteenpiirre. Ainakin sen perusteella, mitä valokuvia oon nähnyt omasta huoneestani lapsuusajalta... Vaikee sanoo, millainen mun huoneen lattia on ollut. :-D

10. Olen ajellut Karvian kylänraitilla limusiinilla ikkunat auki ja kuunnellut volat kaakossa Frederikin Tsingis Khania. Tämä saattaa liittyä johonkin vitoskohdassa mainittuun asiaan...

11.Pelkään ja kammoan punkkeja kuollakseni. En kuitenkaan koskaan elämässäni ole nähnyt yhtään livenä, onneksi! Tämä on yksi syy, miks en koskaan voisi omistaa vaikkapa koiraa. Yyh.

Huh, asiat oli vaikea keksiä, mutta kyllä niistä ois näköjään vielä enemmänkin riittänyt juttua! Yritin rajoittaa, heh. Tässä tulisi vielä vastaukset Irenen kysymyksiin:

1. Minne haluaisit matkustaa juuri nyt?
No sinne Tukholmaan olis mahtavaa päästä!

2. Mitä kauneustuotetta ilman et tulisi toimeen?
Apua.. Arvon nyt kovasti kulmakynän ja kuivashampoon välillä. Ehkä noi kulmakarvat on kuitenkin vielä vähän tärkeemmät, eli valitsen kulmakynän!

3. Mikä on mieleenpainuvin kokemus elämässäsi?
Näitä on monta, joten vaikea valita yhtä. Synnytystä en voi vastata, koska siitä mä en oikeasti muista loppujen lopuksi ihan kauheasti! Sama pätee omaan hääpäivään. Päälimmäisenä on ehkä mielessä vuoden takainen vesivahinko meidän kodissa. Mun nauru muuttui aika pian kauhuksi, kun selvisi, miten pahasti suihkusta valunut vesi oli kastellut meidän JA alakerran asuntoa.

4. Mitä valitsisit toisin, jos voisit mennä ajassa taaksepäin?
En juuri muuttaisi asioita menneestä, kaksi asiaa voisin jättää tekemättä, mutta kumpaakaan en halua näin julkisesti kertoa. Sorry!

5. Jos saisit omaksesi minkä tahansa merkkilaukun, minkä valitsisit?
En ole kauheasti merkkilaukkujen tai ylipäänsä laukkujen perään... Mutta Chanelin 2.55 on sellainen klassikkolaukku, jonka kernaasti kelpuuttaisin myös omaan kaappiini!

6. Ihanin lapsuusmuistosi?
8-vuotiaana sain olla perhetuttujemme häissä morsiusneitona. Tuo prinsessapäivä on jäänyt ihanasti mieleen.

7. Tärkein asia, jonka äitisi sinulle opetti?
Montakohan päivää mä oon jo miettinyt tähän vastausta? Ei tule mitään yksittäistä asiaa mieleen, mutta äiti on kyllä kasvattanut musta ystävällisen, hyvätapaisen ja muita kunnioittavan. Se on ainakin mun mielestä todella tärkeää.

8. Mikä on viimeisin saamasi kehu?
Joku anonyymi täällä blogissa kehui mun kasvoja, kiitos ihana! Mies kehuu myös päivittäin jollain tavalla.

9. Mitä teet ensimmäiseksi aamulla?
Tällä hetkellä ensimmäinen aamurutiini on vauvan imettäminen.

10. Mikä on kaikkien aikojen suosikkiblogisi?
Saara Sarvas! Se on ollut ihan ekoja blogeja, joita oon alkanut aktiivisesti seuraamaan. Olin siis hiukan suruissani blogin lopetusuutisesta, mutta toivotan Saaralle kaikkea hyvää tuleviin haasteisiin. Saara on mulle myös yksi ammatillinen esikuva.

11. Mitkä ovat terveisesi tulevalle uudelle hallitukselle?
Lyhyesti: Helpottakaa ihmisten itsensä työllistämistä, eli helpotuksia mikroyrittäjyyteen, yrittäjän sosiaaliturva kuntoon. Uskaltakaa kokeilla rohkeita, uusia toimintamalleja asioiden parantamiseksi (perustulo olisi mielestäni kokeilemisen arvoinen asia ja voisi toimia myös aloittavan yrittäjän kohdalla). Ja älkää jooko please torpatko tasa-arvoisen avioliittolain etenemistä, kun se on jo kerran saatu näin hyvälle mallille!

Sorge vaan, kauheen kauheesti tekstiä eikä yhtään kuvaa! Jos jaksoit lukee koko tekstin, olet ansainnut kymmenen pistettä ja papukaijamerkin. Haasteet lähtee eteenpäin vain kolmelle, Katriina, Mariela ja Tytti! Ja minun 11 kysymystä teille on nämä:

1. Mikä sai sinut aloittamaan bloggaamisen?
2. Äänestitkö menneissä eduskuntavaaleissa, jos et, miksi?
3. Paljasta nolo tv-sarjarakkautesi!
4. Mikä on ruokabravuurisi?
5. Mikä on suosikkikesäaktiviteettisi?
6. Lempikirjasi ja miksi?
7. Missä näet elämäsi 5 vuoden päästä?
8. Mikä asia tuo aina ja varmasti hymyn huulillesi?
9. Kuka on ammatillinen esikuvasi?
10. Parasta kesässä on...
11. Suosikkihuulipunasi?

2 kommenttia:

  1. Tämä oli kiva lukea! Samaistun kohtiin 3 ja ysi :) Ja pakko kertoo, et mulla on ollut punkki kahdesti elämäni aikana:DD Reidessä ja vatsassa. Ja ei ollut kyllä kiva kokemus.

    VastaaPoista
  2. Punkit on jotenkin niin pelottavia... Rumia ja sit vielä se puutiaisaivokuume riskinä. Yöks! :-(

    VastaaPoista