torstai 7. syyskuuta 2017

Ihonhoitorutiinini

Minulta on toivottu postausta ihonhoitorutiinistani. Tämä toive on esitetty piiiiitkä aika sitten, mutta postaus on hautunut ja hautunut. Ehkä siksi, että en ole kokenut olevani mikään ihonhoitoguru tai osaa kirjoittaa ihonhoitotuotteista niin innostavasti ja tarkan analyyttisesti (kuten esim. upeat Karkkipäivän Sanni ja Ostolakossa-Virve), saati antaa mitään kummoisia suosituksia kenellekään. Mutta tässä postauksessa ei ole nyt tarkoitus paneutua vain johonkin yksittäisiin tuotteisiin, vaikka niitäkin tulen mainitsemaan ja pintapuolisesti käyttämiäni tuotteita esittelemään. Tästä aasinsiltana päästäänkin toiseen syyhyn, miksi postaus on ollut pelkkänä otsikkona luonnoskansiossa yli vuoden: en oikeastaan ole hirveästi hoitanut ihoani. En ole erityisemmin ollut kiinnostunut ihonhoidosta, koska ihoni on lähes poikkeuksetta ollut aina varsin hyvässä kunnossa. Lisäksi olen kokenut turhana satsata rahaa ihonhoitotuotteisiin, kun perusvoiteillakin pärjää. :-D Nykyään on jo aavistuksen eri ääni kellossa ja tuntuu ihan kamalta, että olen käyttänyt samaa neljän euron Niveaa päivin öin (mikä ei välttämättä siis ole ollenkaan huono voide ollut, mutta noh.. tiedätte mitä tarkoitan). Olen siis intoutunut ihonhoidosta enemmän viimeisen 1,5 vuoden aikana. Tähän varmasti vaikuttaa se, että ihossani on alkanut näkymään ensimmäiset ikääntymisen merkit, joten ihonhoidolla on enemmän merkitystä ihon kuntoon kuin vaikkapa viitisen vuotta sitten. Täytin toukokuussa 28 vuotta ja minulla on vajaa 3-vuotias lapsi. Kolkyt lähestyy ja univelkaa on lapsen kanssa kerätty, joten entistä tehokkaammin kosteuttavat tuotteet ovat tulleet pikkuhiljaa tutuiksi. Ihoni on varmaan sellainen, jota voisi kuvailla normaaliksi ihoksi. Se ei rasvoitu voimakkaasti, aavistusken t-alueelta, epäpuhtaudet ovat satunnaisia ja sen kosteustasapaino on kohtuullisen hyvä. Talvisin ihoni taipuvainen kuivuuteen, jolloin ihon pinta alkaa helposti hilseillä (erityisesti meikkaamisen yhteydessä), mikäli ulkoapäin ei ladata tarpeeksi kosteutta.PUHDISTUS
Ennen en kosteuttanut ihoani kuin iltaisin puhdistuksen jälkeen, ja voitteko kuvitella, joinain kesäaikoine olen jättänyt KAIKKI kosteusvoiteet pois, koska ihoni pysyi hyvänä ilmankin...! Meikkien puhdistaminen on kuitenkin (luojan kiitos :_D) ollut aina osa ihonhoitorutiiniani. Haluan puhdistaa meikit kasvoiltani mahdollisimman yksinkertaisesti ja tehokkaasti. En ole hurahtanut mihinkään kaksoispuhdistuksiin, vaan haluan meikin irti yhdellä tuotteella. Tämän vuoksi en myöskään pidä vedenkestävistä ripsiväreistä. Tarvittaessa puhdistan silmämeikkiä erillisellä silmämeikinpoistotuotteella, mutta arvostan puhdistustuotetta, jolla saa kaiken kerralla pois. Pitkään tykkäsin puhdistaa ihoani Lumenen kuivan ihon puhdistusvoiteella, mutta se alkoi tuntua tehottomalta. Lähes aina jouduin vielä pyyhkiä viimeisiä meikinrippeitä jollain muulla pois. Sitten siirryin Sebamedin käyttöön. Pidän Sebamedistä meikinpuhdistuksessa, koska se pesee meikit pois tehokkaasti, mutta suht hellävaraisesti. Todella kuivaihoisen ehkä kannattaa kuitenkin välttää näitä vaahtoavampia putsareita. Tällä hetkellä käytössäni on testiin saamani L'Oréalin Rare Flowers puhdistusgeeli, joka on osoittautunut aivan mahtavaksi putsariksi! Geeli vaahtoaa jonkun verran ja puhdistaa meikit vaivatta, ja mikä parasta, iho ei tunnu tämän jälkeen kiristävän kuivalta. Hintaakin tuolla on noin 6 euron verran, eli sopii täydellisesti mun ihon(halpa)hoitofilosofiaani. ;-D Meikittöminä päivinä teen useimmiten vain kevyemmän puhdistuksen pyyhkimällä ihon miselliveteen kostutetulla vanulla.

KOSTEUTUS - ILTA
Pääasiassa en käytä ihollani kasvovettä. Mikäli mua epäilyttää, ettei geeliputsari irrottanut kaikkea meikkiä iholta, pyyhin ihon miselliveden kanssa. Tällä hetkellä mulla on käytössä Lumenelta viime syksynä saamani Lähde-misellivesi. Muita misellivesiä en itseasiassa ole edes kokeillut, vaan Lumenen on ensimmäinen  kokeilemani. Tuo Lähde-misellivesi on kuitenkin ollut niin loistava, etten ole edes kaivannut muuta. Olen jo yhden 500ml pullon käyttänyt ja nyt tämä toinen 250ml testipullo on loppumaisillaan, uuden aion ehdottomasti ostaa! Mutta kasvovesi ei yleensä kuulu rutiineihini, vaan alan heti puhdistuksen jälkeen laittaa hoitotuotteita iholleni. Pyrin  siihen, että hoitotuotteet pääsevät iholle niin pian kuin suinkin putsauksen jälkeen, jotta iholla olisi vielä hieman kosteutta, jonka sitten erilaiset kosteutta sitovat seerumit, hoitonesteet ja/tai voiteet voivat ihoon lukita. Yksi pitkäaikainen suosikkini on ollut Lumenen Valo hyaluronitiiviste. Kyseistä tuotetta olen itse ostanut kaksi pulloa ennen Lumenen tuotteiden uudistusta, uudistuksen aikaan sain yhden testiin ja nyt sen loputtua ajattelin taas ostaa uuden. Tuotteen hinnannousu hiukan kirpaisee, mutta kun tuote on vaan niin ihana (psst... näyttäisi olevan alennuksessa Sokoksen Kutsu Kauneuteen-tapahtumassa vielä tämän viikon loppuun)! Yleensä siis ennen yövoidetta levitän iholleni jonkun ekstrakosteuttajan/kosteudensitojan. Hyaluronitiivisteen lisäksi mulla on esimerkiksi The Body Shopin kosteuttava hoitovesi ja Lumenelta testiin saatu Sisu-seerumi. Joskus käytän Lumenen Lähde-kasvosuihketta. Vaihtelen tuotteita ihan fiiliksen mukaan. Seerumin tai hoitonesteen päälle tulee sitten vielä yövoide. Viimeaikoina olen käyttänyt Lumenelta testiin saatuja Lähde-yövoidetta ja Sisu-kosteusvoidetta, jotka molemmat loppuivat ihan vastikään. Molemmat ihan hyviä, iholleni sopivia tuotteita. Viimeisin oma hankinta on Biothermin Aquasource Everplum Night, mikä on kyllä aika mielenkiintoinen tuote monellakin tapaa, tästä meinaan kirjoitella myöhemmin enemmän! Pointtina on iltaisin pumpata ihoon reilusti kosteuttavia ja hoitavia tuotteita ja iho saakin tuntua siltä, että siihen on kerrostettu tavaraa.KOSTEUTUS - AAMU
Ennen en kosteuttanut ihoani lainkaan aamuisin. Enkä välttämättä edes puhdistanut sitä mitenkään, sen kuin aloin levittää meikkiä. Nykyään raikastan ja kevyesti puhdistan ihoni pyyhkimällä miselliveteen kostutetulla vanulla. Mikäli iho tuntuu illalla levitettyjen tuotteiden jäljiltä hyvin kosteutetulta, levitän meikin alle vain kosteusvoiteen. Olen viimeaikoina kokeillut vähän kaikenlaista. Välillä laitan pelkän seerumin tai hoitotiivisteen, välillä olen käyttänyt L'Oréalin uudehkoa Hydra Genius hoitonestettä, toisinaan Lumenen uusia kosteusvoiteta ja nyt kesäaikaan käytin loppuun vuosi sitten ostamani Biothermin Aquasource Everplump-voiteen. Tykästyinkin tuohon Everplumpiin kesällä taas niin paljon, että tilasin eleveniltä uuden purkin (tämäkin näyttäisi olevan alennuksessa Sokoksen Kutsu Kauneuteen-tapahtumassa). Pidän aamuisin kevyen tunnun jättävistä tuotteista, jotta iho ei tunnu liian rasvaiselta meikin alla. Talviaikaan ihon vaatiessa enemmän kosteutusta kerrostan todennäköisesti hyaluroniseerumia kosteusvoiteen alle. Mikäli käytän meikkivoiteen alle primerin, tykkään valita kosteuttavan vaihtoehdon. Silmänympäryksille käytän sekä aamuin että illoin saman tuotteen, Lumenen Lähde kosteuttavan silmänympärysgeelin. Tykkään tuosta kevyestä koostumuksesta, joka imeytyy nopeasti, mutta kosteuttaa geelimäiseksi tuotteeksi yllättävän hyvin!

Summa summarum, ihonhoitorutiinini koostuu yksinkertaisesti puhdista+kosteuta-mantrasta. Tietysti välillä tulee käytettyä puhdistavia savinaamioita, kosteuttavia geelinaamioita tai sheet maskeja, kuorintoja... Oikeastaan viikottain jaksan panostaa myös hiukan ekstraa ihonhoitoon, mutta en ihan joka päivä. Varsinkin juhlia ennen tulee kuorittua ja kosteutettua ihoa huolellisemmin, valmisteltua sitä juhlameikkiä varten. Kasvohoidoissa käyn silloin tällöin, mutta tällöinkin valitsen jonkun kosteuttavan ja rentouttavan hoidon, jossa on mahdollisimman paljon hierontaa. Oman ihoni kanssa toimii aika hyvin se, ettei sitä niin sanotusti hoida liikaa. Päivittäinen läträäminen erilaisilla putsareilla, kuorinnoilla tai naamioilla saattaa saada ihoni ärtymään ja tämä aiheuttaa usein pieniä näppyjä ja muita epäpuhtauksia. Huolellista kosteutusta en voi liikaa painottaa! Usein multa kysytäänkin, millä meikkaan ihoni, mutta se on IMHO toissijaista. Ensimmäisenä hoidetaan se kosteutus. ;-)
Minkälaisia ihonhoitorutiineja teillä on? Pidättekö enemmän yksinkertaisuudesta vai tykkäättekö käyttää ihonhoitoon aikaa päivittäin?

*Postaus sisältää saatuja tuotteita

2 kommenttia:

  1. Mulla on yksinkertaisuus huipussaan. Pesen luonnonkosmetiikan öljyisellä palasaippualla ja rasvaan Humektanilla ja silmänympärysvoiteella. Käytän the ordinaryn hyaluronihapponestettä, sillä tuo Lumene kävi liian kalliiksi.

    VastaaPoista