tiistai 17. tammikuuta 2017

Bloggarin blokki

Täytyy sanoa, että olen pyöritellyt tällaisen postauksen kirjoittamista jo jonkun aikaa. On vain ollut vaikeuksia saada ajatuksiaan kasaan ja löytää hetki istua koneelle. Väljä postaustahti on varmasti kielinyt jotain bloggarin elämästä. Tällä hetkellä elämässä myllertää kriisiä jos minkälaista, minkä lisäksi (tai siitä johtuen) viimeinen muutama kuukausi on mennyt uupumuksen reunalla keikkuen. Olen koettanut vähentää kaikenlaista vähemmän pakollista minimiin, blogin ollessa tällä listalla aika korkealla. Toisaalta bloggaaminen on ollut myös mulle huikea harrastus, josta on saanut myös iloa. Tällä hetkellä olen kuitenkin päätynyt pisteeseen, jossa olen alkanut vaatia itseltäni bloggaajana aika paljon. Ihan minkälainen vain postaus ei enää kelpaa, kuvien on oltava kauniita, sisällön rikasta. Tämä on ollut yksi syy, jonka vuoksi olen kokenut, ettei blogin kirjoittamiseen ole ollut aikaa ja jaksamista. Siihen todella täytyy panostaa, jos haluaa tuottaa itseä (sekä muita) ilahduttavaa sisältöä. Tämä tietysti luo noidankehän; ei jaksa, ei ole aikaa, ei tule sisältöä, ei iloa, ei mitään.

Kurkkasin tänään ensimmäisiä postauksiani kahden vuoden takaa, ihan vain tarkistaakseni joko blogin kaksivuotissyntymäpäivä meni ohi. No, ei se mennyt, se on tulossa lauantaina. Havahduin vanhoja postauksia selatessani juurikin tähän mainitsemaani ongelmaan, että vaadin itseltäni paljon. Aiemmin postailin paljon yksinkertaisia postauksia kummemmin miettimättä, ovatko ne täydellisiä. Aiemmat postaukset eivät olleet kummoisia, täydellisiä, mutta niistä välittyi ilo ja into värikosmetiikkaa kohtaan. En tiedä, onko se into välittynyt niin kauheasti viimeisimmissä postauksissani. Into meikkausta ja meikkejä kohtaan ei ole kadonnut minnekään. Se on läsnä päivittäin. Sen innon välittäminen blogin kautta on kuitenkin hukassa. En tiedä, mistä sitä etsiä. Vanhoja postauksia katsellessani havahduin myös oman kädenjäljen kehitykseen. Se ilahdutti suuresti. Jotenkin on ollut olo, että tässä junnaa vain paikoillaan taitojensa kanssa. Oli kiva nähdä, että se oli vain tunne.

Tavallaan en tiedä, miksi tällainen postaus piti kirjoittaa. Enhän ole kenellekään tilivelvollinen postauksistani tai yhtään mistään blogiin liittyvästä. Jotenkin vain tuntuu, että ajatuksia ja tunteita täytyi saada konkretisoida tekstiksi. Blogin lopettaminen ei ajatuksena tunnu hyvältä. Toisaalta en myöskään haluaisi asettaa mitään postaustavoitteita tai lupailla täällä käyvillä lukijoille yhtään mitään. Toivoisin, että kun sain nämä ajatukset kirjoitettua ja julkaistua, blokki katoaisi pikkuhiljaa.


4 kommenttia:

 1. Ihan turhaan mietit kuvien hienouttaa ja paremmuutta! Sun parin vuoden takaiset kuvat on hyviä ja kun blogisi silloin löysin, aloin heti seurata. Huomio kiinnittyi upeisiin meikkeihin joita halusi itsekin osata. Sun kuvat oli jo silloin hyviä! Mutta ymmärrän ajatuksesi, kirjoitan itse huomenna samasta aiheesta. Toivon vaan ettet katoa kun harmittaa että moni on lopettanut kokonaan. Postaat silloin kun jaksat ja aiheesta joka kiinnostaa. Ei ne lukijat mihinkään katoa ja mieluummin harvakseltaan pari mielenkiintoista postausta, kuin hiljentyminen kokonaan. Haleja ja jaksamista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♡

   Eniten tässä varmaan mättää nyt nämä muut asiat elämässä, blogia en halua ainakaan näillä fiiliksillä lopettaa. Katsotaan, jos taas valoisampien päivienkin myötä alkaisi löytyä postausintoa. Mutta parasta varmaan olla pakottamatta itseään mihinkään.

   Poista
 2. Kävin katsomassa ja jo tuolloin parin vuoden takaiset kuvat on olleet tosi hyviä! Ymmärrän toisaalta hyvin tän uupumuksen, välillä on itelläkin fiiliksiä kun ei kiinnostaisi yhtään mutta säännöllisen postaustahdin takia olisi jotakin saatava ulos. Se välillä raastaa hermoja, mutta joskus taas tuntuu hyvälle kun huomaa että se omasta mielestä 'ei niin hyvä postaus' onkin ollut melko suosittu silti! Jos into palaa, niin päivittele useammin ja mikäli ei, kukaan ei siitä rankaise eikä siitä saa tuntea huonoa omaatuntoa! :)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollut kyllä ihme "en osaa enää mitään"-fiilisten kausi. Yrittänyt pyristellä niistä irti. Mut jospa tää tästä alkais rullata kevään myötä. :-)

   Poista