torstai 18. helmikuuta 2016

Ensikosketus luonnonkosmetiikkaan - Zuii Organic

Mun täytyy sanoa, että luonnonkosmetiikka on mulle kokemuksen asteella täysin vieras osa-alue. Moni luonnonkosmetiikkabrändi on nimenä tuttu, mutta käytännön tasolla ovat jääneet mulle tuntemattomaksi. Olinkin tosi iloinen, kun Zuiilta kysyivät, haluaisinko joitain tuotteita testiin. Erityisesti Zuiin huulipunista olin kuullut hyvää ja Brow Definer kulmakynä on tällaiselle kulmanatsille tervetullut lisä kulmakarvameikkikokoelmiin. Paketista löytyikin keväisiä korallin sävyjä.


Huulipunien sävyt ovat ihanat kevääksi ja kesäksi. Vasemmanpuoleinen ja keskimmäinen ovat Sheer stickit sävyissä Lilly ja Camelia. Oikealla huulipuna sävyssä Coral Red. Kaikki värit on ihania, mutta erityisen ihastunut oon tällä hetkellä tuohon keskimmäiseen, eli Cameliaan. Huulilla näiden kaikkien koostumus tuntuu jotenkin tosi luonnolliselta (niin... :-D ) ja huulirasvamaisen kevyeltä. Huulipunissa onkin käytetty mm. kosteuttavia jojobaa, auringonkukkaa ja aloe veraa. Siitä huolimatta pysyvyyskin vaikuttaa hyvältä! Kaikissa näissä pigmenttiä löytyy mukavasti, mutta ihan umpimaalattuja huulia näillä ei saa, vaan lopputulos jää hyvällä tavalla kuultavaksi. Lukemani kehut ainakin näiden kaikkien kolmen huulipunani kohdalla pitävät kutinsa. Ainoastaan huulipunien tuoksu hiukan epäilyttää mua... Tai ei hyvät punat sen takia käyttämättä jää, mutta lempparituoksu näissä ei välttämättä minulle ole; tuoksu on jotenkin sellainen... kasvimainen tai hyvin orgaaninen kukkaistuoksu ja melko voimakas. Mutta tuotteiden tuoksut on yleensä makukysymyksiä. Vai haju... :-P


Paketista paljastui myös yksi Solo luomivärinappi sekä poskipuna. Näiden sävyt ovat hyyyyvin lähellä toisiaan, käytännössä aikalailla vastaavat. Luomivärin sävy on nimeltään Rose Mist ja poskipunan Melon. Molemmissa sävyissä on kaunis kultainen hohde. Poskipunan pigmentti on aavistuksen neutraalimpi, hentoisempi ja kuultavampi kuin luomivärissä. Mutta voi kuinka tähän poskipunaan olenkaan jo ehtinyt rakastua! Tämän kanssa ei tarvitse erikseen mitään hehkupuuteria poskipäille, niin kauniisti tämä hohtaa. Nyt lopputalvesta, kun ihoni on kalpeimmillaan, ei tämä poskipunasävy ole ehkä ihan parhaimmillaan, mutta kesällä päivetyksen kanssa varmasti aivan täydellinen! Joka tapauksessa tämä poskipuna on ollut jo käytössä, en ajatellut odotella kesään asti. Molemmat tuotteet levittyvät pehmeästi ja häivyttyvät helposti. Peukut näille!


Tämä Brow Definer-kulmakynä herätti mielenkiintoni jo instagramissa (@zuiiorganicnordic). Tätä ei tarvitse teroittaa, vaan terää tulee lisää pyörittämällä. Kiinnostavinta tässä on mielestäni tuo "terän" muoto. Kynän asentoa muuttamalla saa joko ohuempaa ja tarkempaa tai huolettomampaa jälkeä aikaiseksi. Kynän massan lämmetessä pigmenttiä irtoaa helposti, muttei liian kynällä piirretyn näköisesti. Minun kynässä sävy on kylmempi Taupe. Omiin väreihini juuri sopiva harmaanruskea, sekä sävyltä että tummuudelta. Aivan loistotuote mukaan reissuun, jos ei jaksa kuljetella erikseen kulmasiveltimiä tai teroittimia!


Tämän näköinen sisältö paketista kokonaisuudessaan paljastui. Näiden esittelemieni tuotteiden lisäksi paketissa oli tuo meikkivoide sekä peitekynä. Peitekynä lupaa toimia myös pohjustajana, joten tätä pitää kyllä kokeilla luomivärin alla. Meikkivoidetta olen ehtinyt pariin otteeseen kokeilla, mutta sen kanssa en ole vielä päässyt oikein sinuiksi. Olen niin tottunut synteettisiin meikkivoiteisiin ja rakastan (!!) synteettisen silikonista koostumusta, joka levittyy iholle liukkaasti, että tällainen luonnonkosmetiikan meikkivoiteen koostumus tuntuu vielä vieraalta. Jälki tässä meikkivoiteessa on puolipeittävä ja todella luonnollinen. Iho näyttää kuin meikkiä ei olisi lainkaan. Valitettavasti kuitenkin tuntuu, että tämän kanssa tarvitsee tuon peitekynän tai muun peiteaineen peittoa vaativiin paikkoihin: kerrostaessa meikkivoide vähän niinkuin "pakkeloituu" eikä kerrostetut kohdat sulaudu muuhun meikkipohjaan kovin luontevasti. Iho näyttää ilman puuteria tämän meikkivoiteen kanssa todella hyvältä, mutta jää ehkä aavistuksen tahmaisen tuntuiseksi. Eli vaikka meikkivoide näyttää upealta ilman puuteria, tuntuu että puuteria olisi kevyelti pakko laittaa, jotta meikkivoide ei lähtisi rullaantumaan iholta kosketuksesta. No, testaillaan, testaillaan... Tämä vaatii hiukan totuttelua.

Kokonaisuudessaan minun ensikosketus luonnonkosmetiikkaan on positiivinen! En tiedä miksi, mutta mulla on ollut ehkä vähän sellainen mielikuva, ettei luonnonkosmetiikka nyt vaan voi olla niin hyvää kuin synteettinen. :-D Se tunne tuli kumottua ainakin osan tuotteista kohdalla välittömästi. Mutta jatkan kokeiluja!

Onko Zuii sulle tuttu? Löytyykö jotain Zuiin tuotteita omista meikkipusseista? Kiinnostiko joku postauksen tuotteista erityisesti? :-)

Postauksen tuotteet saatu pr-näytteinä maahantuojalta

10 kommenttia:

 1. Pääsin testailemaan Zuiin kosmetiikkaa muutama viikko sitten, ja ihastuin kyllä kans! Varsinkin huulipunat oli ihania! :) Tuo kulmakynä kuulostaa mielenkiintoiselta, pitääpä itsekin testata!

  VastaaPoista
 2. Mäkin kuulun pieniin epäilijöiden joukkoon! Täytyypä testailla joku kerta, tuo kulmakynä vaikuttaa kiinnostavalta :)

  VastaaPoista
 3. Zuii on monien blogien kautta tuttu, mutta itse en ole kokeillut. Merkin taustalla oleva ajatus kukkien käyttämisestä tuotteiden ainesosana on ihastuttava :)

  VastaaPoista
 4. Kulmakynä on loistava. Tykkään myös merkin huulipunista ja primeristä. :)

  VastaaPoista
 5. Oi tuo Rose Mist luomiväri ❤️ niin kaunis! Minulla on Zuiin luomivärejä ja huulipunia. Tykkään merkistä :) hyvä esittely, ihanan värisiä huulipunia :)

  VastaaPoista
 6. Oi ja voi <3 Tuo poskipuna/luomiväri on aivan upea!

  /HeidiB

  VastaaPoista
 7. The Rose Mist shade is beautiful! I really want to try the liquid foundation from Zuii, and I think, my shade of my skin is quiet similar for yours. Can I ask you what shade is that (zuii liquid foundation)?

  Thank you!

  Mirka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I'm sorry, but I really don't remember the shade of foundation and I already gave it to my friend, because it didn't suit my skin that well. I think ir was light or fair or something like that. :-D

   Poista
 8. Can I ask you, what shade is that from zuii liquid foundation?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I really don't remember the shade and I already gave the foundation to my friend, sorry. :-/

   Poista