torstai 24. syyskuuta 2015

This is why you must Contour!

Vaikka "uusi" strobing- (kotoisesti vain highlighting eli korostus) trendi onkin kasvojen muotoilussa meikillä tehnyt keväästä asti tuloaan, ei kukaan ole varmasti vielä unohtanut contouringia eli varjostusta. Trendit eivät tavallisten pulliaisten nassulla vaihdu ihan niin nopeaan tahtiin, joten contourit on monella omaan meikkikavalkaadiin vasta tuloillaan ja opettelun alla. Ei sillä, contouring tuskin koskaan menee täysin pois muodista, koska esim. kuvaus- tai lavameikeissä se on ollut käytössä vuosia ja varmasti tulee edelleen olemaan.Varjostusten kanssa on helppo mennä överiksi, kun tuotteet ovat vääränlaiset tai ei ole vielä löytänyt itselle hyvää tapaa varjostaa. Hyvin tehdyt varjostukset on kuitenkin yksi upeimmista asioista, mitä voi meikillä tehdä! Itse tykkään tehdä jopa arkimeikkiin kevyet varjostukset ja juhlameikissä ne on mielestäni ehdottomat. Varjostuksilla pystyy hyvin paljon muokkaamaan kasvojen luonnollista muotoa kohti ihailtua ovaalia. Mä henkkoht. oon silti sitä mieltä, että kivointa on mieluummin tuoda varjoilla esiin kasvojen omaa persoonallista muotoa. Varjostuksen vahvuus kannattaa myös valita tilanteen ja oman fiiliksen mukaan. Kim Kardashian-tyylin super "leivottu" ja varjostettu meikki ei sovi kaikille eikä kaikkiin tilanteisiin. Tässä tulee muutama mun mielestä tärkeä tärppi kasvojen varjostukseen!



Hyvät siveltimet ja oikeansävyiset varjostusvärit ovat contouringin A ja O! Mä tykkään tehdä varjot ensin viuhkasiveltimellä ja sitten häivyttää isolla puuterisiveltimellä. Nenävarjon tekemiseen käytän usein myös tuota viuhkasivellintä, mutta silloin kun teen sen oikein huolella, käytän pulleaa luomivärisivellintä. Liian isolla siveltimellä nenävarjo saattaa levitä tai osua väärään kohtaan, jolloin kaventava vaikutus saattaa muuttuakin leventäväksi. Mulla on käytössä kuvassa näkyvät Cailap by Mariela Sarkima-siveltimet, joita myy Sokos. Päivettyneiden kasvojen muotoiluun voi käyttää aurinkopuuteria, mutta suurimmalla osalla suomalaisista aurinkopuuteri on liian lämpimän sävyinen. Toki poikkeuksiakin löytyy, kuten kuvassa näkyvä (ihanan kulahtanut) FitMe aurinkopuuteri, jonka sävy on sopivan neutraali varjojen tekemiseen ja hintakin jokaisen kukkarolle sopiva. Varjostus- ja korostustuotteita on tullut viimeaikoina markkinoille kuin sieniä sateella. Isadoralla on omansa, Nyxillä esim. voidemaiset Wonder Stickit, samoin Kicksistä saatavalla Anastasia Beverly Hillsillä on Contour Kitit, jotka on nimenomaan suunniteltu varjojen ja korostusten meikkaamiseen. Varjot on mahdollista tehdä myös oikean sävyisellä luomivärillä. Omaan ihoon sointuva neutraalin rusehtava luomiväri on usein luonnollisin mahdollinen varjostaja. Contour-tuotteet ovat kuitenkin turvallisia valintoja, jos epäilee omaa värisilmää oikeansävyisen luomivärin ostamisessa. Huippukestävät varjot voi tehdä erisävyisillä meikkivoiteilla tai varjostuspuikolla jo meikkipohjaan, jotka sitten kiinnitetään puuterimaisilla tuotteilla.



Varjostuksia tehdessä kannattaa muistaa yksi asia: varjot pienentää ja häivyttää, korostukset korostaa ja suurentaa. Toisin sanoen varjoilla voit kaventaa kasvoja, kaventaa nenää, häivyttää korkeaa otsaa tai ulkonevaa leukaa. Jos kuitenkin haluat vain tuoda omien kasvojen muotoa esiin ja korostaa niiden kolmiulotteisuutta, sopii tämmöinen "perus"tekniikka hyvin. Varjostusväriä tuodaan tällöin kasvojen reuna-alueille (otsaan hiusrajalle, ohimoille ja leuan alle), poskipäiden alle ja nenänvarteen. Väriä kannattaa lisätä vähän kerrallaan ja häivyttää hyvin (!!) joka välissä, jotta välttyy ylilyönneiltä. Poskivarjon paikka löytyy kolmiomaisena poskipään alta (ks. kuva). Kolmion yläreuna lähtee korvan yläreunasta kohti suunpieleä, ja kolmion alareuna korvanlehdestä kohti suunpieleä. Kolmion kärki kannattaa häivyttää hiukan ylöspäin kaarevasti poskipään alareunaa pitkin, vähän niin kuin kohti nenää. Tämä kohta pitäisi hyvin tulla esiin hymyillessä. Kannattaa myös muistaa, että väri saa olla hiukan syvempi korvan lähellä ja se häivyttyy kasvojen keskiosaa kohti. Nenävarjo kulkee nenän molemmin puolin suorana kulmakarvoista alaspäin. Varjon paikka on nimenomaan enemmän melkein nenän päällä kuin nenän vieressä. Liian leveäksi levitetty väri leventää nenää. Kannattaa myös olla tarkkana, ettei muoto lähde levenemään nenänpäätä kohti; muutoin nenään saadaan vain Nuuskamuikkus-efekti. Nenävarjon oikea paikka on vaatinut itselläni eniten harjoitusta ja edelleen treenin alla.


Tässä vielä vertailun vuoksi kuvat ilman ja varjostusten kanssa. Vasemmassa kuvassa iholla on vain meikkivoide, oikean puoleisessa kuvassa varjot on tehty kasvojen reunoille, poskipäiden alle sekä nenään. Ja hitunen poskipunaa poskivarjoa häivyttämään. Sopivat varjostukset tuovat kasvonpiirteet aivan eri tavalla esille ja erityisesti valokuvissa eron huomaa. Kasvot näyttävät suorastaan hehkuvilta, vaikka tähän kuvaan en ole käyttänyt lainkaan korostustuotteita, vain varjostukset. Ja varjostusten avulla meikkipohjasta tulee vähemmän maskimainen, kun kasvot eivät ole kauttaaltaan yhtä ja samaa sävyä! Tää on sellainen aihe, josta vois melkein kirjoittaa romaanin. Ja kuten monessa muussakin meikkaamisessa video havainnollistaisi asioita niiiin paljon paremmin. Mutta koska youtubesta löytyy pilvin pimein loistavia meikkivideoita, en ala tällä kertaa tehdä omaa. ;-) Ihan vaan jo hakemalla contour & highlight löytyy vaikka ja mitä!

Onko siellä koviakin contouraajia? Onko tämä taito harjoittelun alla vai eikö tunnu omalta jutulta? Jos jäi kysyttävää, saa heittää kommentilla!

2 kommenttia:

  1. Moi!

    Vieläkö harkitset septum-lävistystä vai joko toteutit haaveesi? Itsekin olen monesti haaveillut sen ottamisesta, mutta ainakaan vielä en ole sitä uskaltanut ottaa. Joku päivä vielä toteutan haaveeni : )

    Kiitos mielenkiintoisesta blogista!


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole vielä rei'ittänyt nenääni. ;-) Mä imetän lastani vielä, enkä imetysaikana ottaisi tautointia tai lävistystä. Katsotaan sitten tulevaisuudessa... Olen tosin ollut niin mielissäni noista kauniista feikkiseptum-koruista, että mukavuuden haluissani en välttämättä raaskikaan haavetta toteuttaa. :-D

      Kiitos itsellesi, kiva kun olet viihtynyt blogissani! <3

      Poista