torstai 2. marraskuuta 2017

Niin ärsyttävä Modern Renaissance

Mä olen selkeästi hyvin hitaasti lämpiävä aina silloin tällöin. Ainakin meikkifriikiksi. Joskus kausikokoelmien kanssa käy huonosti, kun innostun jostain tuotteesta vasta, kun sitä saa kissojen ja koirien kanssa metsästää ja silti saattaa jäädä ostamatta. Anastasian Modern Renaissance ei ole kausituote eikä mikään limited edition, onneksi, muuten olisi varmaan jäänyt saamatta. Tai aloitetaanko ihan alusta? Modern Renaissance on ensimmäinen Anastasian pysyvään valikoimaan suunniteltu luomiväripaletti. Aiemmat paletit ovat olleet limited edition ja luomivärejä on ollut pysyvästi saatavissa vain yksittäisiä nappeja. Oma kokemukseni Anastasiasta on ollut lähinnä kulmameikkien kulttituote Dip Brow Pomade sekä muutama vuosi sitten elevenistä testiin saamani Cream Contour Kit. Modern Renaissance tuli myyntiin käsittääkseni joskus 2016 vuoden alkupuoliskolla (korjatkaa, jos tiedätte paremmin julkaisuajan). Luonnollisesti se alkoi välittömästi julkaisunsa jälkeen putkahdella eteen somessa ja blogeissa. Olen tykännyt punasävyisistä luomiväreistä paljon viimeisen parin vuoden aikana, mutta isoin puna-innostus oli mulla jo MR:n julkaisun aikaan hiipumassa. Lisäksi sitä ei välittömästi saanut Suomeen muuta kuin netistä tilaamalla, nykyisin palettia saa Kicks-myymälöistä (jonka vuoksi itse asiassa elevenillä ei ole enää Anastasiaa valikoimassaan, Kicksillä on Suomessa merkille myynnin yksinoikeus). Katselin palettia vähän sillä silmällä, mutta en nyt mitenkään valtavasti jaksanut innostua siitä.


Tässä vuoden aikana MR on putkahdellut tasaiseen tahtiin siellä sun täällä silmieni eteen. Alkoi tuntua, että jokaisella kauneusbloggaajalla on tämä. Ja joka ikisellä meikki-intoilijalla on tämä. Facebookin kauneusryhmissä palettia on hehkutettu varauksetta. "Maailman paras luomiväripaletti". Mua alkoi jossain vaiheessa jotenkin tympiä koko Modern Renaissance sitä, Modern Renaissance tätä. Olin jo oikeastaan päättänyt, että en todellakaan aio ostaa koko palettia. Syitä tähän oli muutama: mulla on aika monta luomiväripalettia. Mulla on jopa monta palettia, jotka sisältävät punertavia ja lämpimiä ruskeita sävyjä. Mua ärsytti. Ajattelin, että ei se nyt niin hyvä voi olla, että olisi merkittävästi parempi kuin esim. Urban Decayn luomivärit, joita mulla jo oli. Eikä mulla ollut mitään selkeää syytä, miksi mun tarvitsisi ostaa MR-paletti. Jossain vaiheessa mua ärsytti koko paletti niin paljon, että kirjoitin puhelimen muistiinpanoihin "kirjoita epäsuositut mielipiteeni postaus", jonka alla ensimmäisen ranskalaisen viivan jälkeen ilmestyivät kirjaimet "Modern Renaissance blaa blaa!" Miten voi saada näin hirveät antipatiat jotain palettia kohtaa vain siksi, että hyvin moni hehkutti sitä täydelliseksi? :-D


No miksi ihmeessä tämä paletti sitten edes päätyi omistukseeni, jos mulla oli sitä kohtaan noinkin naurettava ärsytys? Tiistain Päivän Meikki-postauksessa jo kerroinkin, että kävin Kauppakeskus Sepän kutsuvierasavajaisissa. Useimmiten tämmöisissä tilaisuuksissa tarjoillaan virvokkeita, alkoholipitoisiakin sellaisia. Alkumaljan ja viinilasillisen sekä ohjelman jälkeen kauppakeskuksen liikkeet avasivat ovensa vajaaksi pariksi tunniksi. Vaarallinen yhtälö. Mulla oli kuitenkin vain yksi missio: käydä keskuksen uudessa Kicks-myymälässä. Halusin ostaa sieltä Macin tuubihuulikiillon (jota ei valitettavasti ollut saatavilla) sekä Linda Hallbergin kauniin, kolmionmallisen puuterivipan. Lindan ständin vieressä oli Anastasian hylly ja siinä Modern Renaissance. En ollut koskaan nähnyt palettia livenä, joten menin avaamaan samettisen vaaleanpunaisen kannen. Ensifiilis oli hämmennys. Paletti ei ollutkaan niin punertava kokonaisuus, miltä sen mun silmään oli kuvissa näyttänyt. Värit oikeastaan olikin tosi kivan jä käyttökelpoisen oloiset, eihän selkeästi punaisia sävyjä ollut neljästätoista kuin neljä. Loput kymmenen luomiväriä olivat selkeästi ruskeampia ja neutraalimpia, vaikkakin isoksi osaksi aika lämpimiä sävyjä. Mun alkoi tehdä sitä mieli. Sanoin sen miehelleni ääneen. Mieheni vastasi minulle, niin kuin kunnon aviopuolison kuuluu: "Eihän se nyt niin paljon maksa, kun siitä saa tuon -20% alennusta ja vielä alvit pois, ni ei oo paha". NIINPÄ. Aivan totta, oikeassa hän oli. 59€ paletti alkoi kuulostaa hyvinkin edulliselta avajaisalen jälkeen ja ilman muuta myös ostan tämmöiset ostokset yritykselleni, jolloin saan vähennettyä tuottesta myös alv-osuuden pois. Eikä nuo kaksi nautittua alkoholiannosta varsinaisesti kiristäneet mun kukkaronnyörejä tiukemmalle... Ja niin onnellinen Modern Renaissancen omistaja asteli ulos Kicksistä. Sen pituinen se. Tai tästähän se teitä kiinnostava tarina vasta alkaa.


Paletin ulkokuori on jotenkin söpö ja kaunis yhtäaikaa. Vaaleanpunaisen paletin kansi ei ole muovia eikä pahvia, vaan jotain samettimaista kangasta, Modern Renaissance-teksti painettu valkoisella ja Anastasian logo pronssilla. Melko todennäköisesti tämä tulee kuitenkin keräämään likaa ja roskaa itseensä ja puhdistaminen on käytännössä mahdotonta. Tämän vuoksi olen toistaiseksi säilyttänyt palettia suojapahvissaan. Paletista löytyy hyvälaatuinen isohko peili sekä kaksipäinen luomivärisivellin. Siveltimen sirompi pää on ihan hyvän tuntuinen ja käyttökelpoinen. Pulleampi pää on aika karkeaa karvaa, joten se ei tunnu mitenkään superhyvältä herkällä silmäluomella. Sitäkin kuitenkin voi paremman puutteessa käyttää. Sävyjä paletista löytyy tosiaan neljätoista, joista suurin osa on mattaisia. Selkeämmin hohtavia satiinisävyjä on mun silmään kolme, aavistuksen satiinisia kaksi, loput täyttä mattaa. Itse olen viimeaikoina meikkaillut pääasiassa mattasävyillä, joten olen koostumuksista ihan mielissäni. Enemmän harmittaisi, jos mattaa olisi mun mielestä liian vähän. Sävyistä vain neljä on selkeästi punaisempaa, mikä on mielestäni hyvä juttu. Arkisin kaipaan enemmän neutraaleja sävyjä ja näin iso paletti jäisi helposti käyttämättä, mikäli sävyt olisivat punaisempia tai oranssimpia. Tässä on riittävästi värejä, sopivasti lämpöä ja muutama viileämpikin sävy. Olen ostamisen jälkeen meikannut MR:llä joka päivä ja joka päivä olen onnistunut tekemään aivan erilaisen, eri sävyisen meikin. Olen ollut jotenkin hämmästynyt siitä, kuinka viileänkin ruskean lopputuloksen olen saanut aikaiseksi.


Nuo punaiset jotenkin dominoivat kokonaisuutta niin paljon, että mä näen näissä omissakin kuvissa vain nuo punaiset. Edelleen olen sitä mieltä, että pelkkien kuvien varassa Modern Renaissance olisi jäänyt minulta ostamatta. Jos olet siis epäröinyt hankkimista, käy ihmeessä katsomassa livenä, miltä paletti näyttää! Mitenkäs se laatu sitten? Noh, onhan tämä nyt hemmetin hyvä, pakko myöntää. Pigmenttiä on todella runsaasti ja mattaisuudesta huolimatta sävyt on ilahduttavan helppo häivyttää kauniisti. Ensipaletiksi en ihan välttämättä tätä suosittelisi, koska todella pigmenttiset luomivärit voivat olla aloittelevalle meikkaajalle haastavat. Toki mikäli haluaa aloittaa parhaasta ja tykkää haasteista, mikä jottei. MR luomivärit pöllyävät jonkun verran. Tämän paletin kanssa kevyt hipaisu luomivärin pintaan siveltimellä todellakin riittää, luomiväriä ei todellakaan tarvitse pyöritellä saati kaapia siveltimeen. Siitä en osaa sanoa, onko tämä laadultaan niiiin ylivoimaisesti parempi kuin esimerkiksi aiemmin mainitsemani Urban Decayn luomivärit. Tai Make Up Geekin luomivärit. NYXilläkin on mainioita paletteja. Samoin The Balmilla. Todella laadukkaita nämä kuitenkin joka tapauksessa ovat ja näiden kanssa meikkaa ilolla. Ainoa miinus ja hämmennys kohtasi, kun katsoin paletin säilyvyysaikaa: 6 kuukautta. HÄH. Useimmiten puuterisilla tuotteilla säilyvyydeksi annetaan 12-24 kuukautta ja tästäkin voi venyttää, mikäli tuote toimii ja näyttää moitteettomalta, ei haise pahalle ja sitä on käytetty puhtain siveltimin. 6 kuukautta on kuitenkin aika lyhyt aika 14 luomivärille, jotka ovat niin pigmenttisiä, että niiden kanssa ei pääse edes läträämään. Säilyvyyttä selitettiin minulle ainesosaluettelosta varsin korkealta löytyvällä glyseriinillä. Rasvainen ainesosa luonnollisesti härskiintyy helposti. Tämä kannattanee siis ottaa huomioon paletista ostopäätöstä tehdessä sekä sitten säilytyksessä. Minulla on arkimeikkejä kylppärissä korissa, mutta MR:a en uskalla tuossa korissa säilyttää, luonnollisesti, koska kylpyhuone ei yleensä ole se kodin viilein ja kuivin huone (eipä muuten ole muillekaan meikeille paras paikka, krhm). Mutta hei. Tämmöinen tarina minulla ja Modern Renaissancella. Paletti on ollut mulla vasta viikon verran, mutta aika välittömästi tuo vakuutti minut. Ostos oli hyvä. Ja voin vakuuttaa, että mikäli paletin värimaailma iskee ja päädyt MR:n kotiuttamaan, rahasi eivät mene hukkaan!

Löytyykö ruudun toiselta puolelta (tiedän, että löytyy) Modern Renaissancen omistajia? Mitä olette paletista mieltä? Hankitko omasi heti vai hetken lämmittelyn jälkeen?

4 kommenttia:

 1. Mä lämpesin kanssa hitaasti :) Subculture kutkutteli myöskin ja sitten päätin ostaa molemmat, täällähän ei siis myydä tätä palettia vaikka muuten Anastasiaa meidän Kicksissä on :) säilytän tätä makkarissa joka on viileä ennemmin kuin lämmi, kyllä mä uskon että tämä nyt pidempään säilyy...ainakin toivon niin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua alkoi kyllä kans kiinnostaa enemmän tuo Subculture tän MR myötä...
   En myönnä itsekään heittäväni tätä pois vielä puolen vuoden käytön jälkeen! :-D Ei vaan pysty.

   Poista
 2. Moikka!

  Näin internetin aikoina ei ehkä kannattaisi hehkutella vähentävänsä alveja myös omaan käyttöön tulevista meikkituotteista.. Et varmasti halua joutua verotarkastukseen näin hölmön asian takia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähennän alvit, kun ostan tuotteita meikkipakkiin sekä blogia varten. Molemmat ovat mulle työvälineitä ja iso osa esim luomiväripaleteista (tämäkin) on mulla myös työkäytössä. :-)
   Verotarkastusta on myös lähiaikoina ollut liikkeessä, jossa työskentelen. Mutta kiitos huolenpidosta.

   Poista