torstai 23. marraskuuta 2017

5 tapaa käyttää glitteriä meikissä

Postaus sisältää saatuja tuotteita

Pikkujoulusesonki alkaa olla kuumimmillaan ja aika monella tulee tarve vähän kimaltaa. Mulle ainakin paljetit ja glitter on ehdottomia joko vaatteissa tai meikissä, kun lähden pikkujoulujuhlintaan. HC-glitterloverit vetää överit irtoglitterillä, mutta perusmeikkaajallekin löytyy helppoja ja maltillisempia tapoja lisätä kimallusta juhlakauden ehostukseen. Kokosin yhteen 5 erilaista tapaa käyttää glitteriä meikissä. Nappaa tästä niksit ja tuotevinkit!

Glitter-linerit
Tämä on ehkä helpoin tapa lisätä pientä kimallusta silmämeikkiin.  Glitter-liner on siis eyeliner, jossa on joukossa glitteriä. Näitä löytyy todella usealta brändiltä ja näitä saa hyvinkin edullisesti. Rajauksia löytyy eri värisiä, mutta usein myös läpinäkyvällä pohjalla, jolloin liner tuo pelkkää kimallusta. Läpinäkyvän rajauksen voi levittää esimerkiksi mustan rajauksen päälle, jolloin tavallisesta mustasta silmänrajauksesta saa pikkujouluyhteensopivan. Värillisiä kimaltavia rajausvärejä on tullut mm. Lumenen Nordic Girl!-sarjaan (8,90€ Sokos), läpikuultavalla pohjavärillä kimallusta löytyy esim. NYXiltä (Crystal Liquid liner, olikohan tämä kausituote?) sekä Urban Decaylta (Heavy Metal glitter liner noin 21,90€ Sokos/Stockmann). NYXin liner ei ainakaan omalla luomellani pysynyt koko luomella, vaan toimi vain rajauksissa, kun taas Urban Decayn kimallelineria pystyi levittämään myös koko liikkuvalle luomelle, eikä glitter alkanut kuivuessaan irtoilla luomelta. Näillä saa siis reilumminkin kimallusta, kun uskaltaa levittää. Kokeile myös vähän erikoisempaan kohtaan, kuten luomivaon yläpuolelle tai alarajauksena!Voidemainen glitterluomiväri
Voidemaisia glitterluomivärejä löytyy ainakin Urban Decaylta. Liquid Moondust luomivärit ovat hiukan samannäköisessä pakkauksessa kuin linerit ja niiden sutikin muistuttaa eyeliner-sivellintä, mutta on hiukan suurempi. Itselläni löytyy tuote sinisenä sekä pronssinruskeana, molemmat aivan ihania luomella! Liquid Moondusteja on useampia eri sävyjä ja niitä myy mm. osa Sokoksista (24,90€). Voidemaista glitterluomiväriä sivellään pieni määrä haluttuun kohtaan ja taputellaan ja häivytellään sormella tai litteällä synteettisellä siveltimellä. Luomella nämä ovat todella kestäviä ja kuivuvat täysin kuivaksi, eivät jää lainkaan tahmeaksi. Kimallus on hiukan hillitympää kuin glitterlinereissa tai irtoglitterissä, mutta kyllä näilläkin saa iltamenoihin aika kivan efektin aikaiseksi.
Glitterluomiväri
Glitterluomivärejä löytyy myös useammalta brändiltä, mutta itse vannon kyllä Urban Decayn Moondust-luomivärien nimeen. Moondusteja löytyy irtonappeina (noin 21,90€) sekä Moondust-luomiväripaletti (noin 55€), jossa löytyy 8 erisävyistä Moondust-luomiväriä. Glitterluomivärit ovat usein melko kuivia ja helposti varisevia. Tämän vuoksi suosittelen lämpimästi käyttämään niiden pohjalle jonkin tahmeamman silmämeikkipohjustuksen. Hyvin toimii Urban Decayn oma Eyeshadow Primer potion-pohjustaja, joka on oma luottopohjustajani luomivärien alle. Vielä paremmin toimii kuitenkin NYXin Glitter Primer, joka on voidemainen glitterin kiinnitykseen tarkoitettu tuote. Levitä luomelle ensin glitterprimer, jonka jälkeen levitä glitterluomiväri pohjustajan päälle sormella taputellen. Glitterit tarttuvat sormeen paremmin kuin luomivärisiveltimeen. Näin saat kaiken irti luomiväristäsi eikä glitterit varise pitkin poskia. Avainasemassa on myös nimenomaan tuo tahmea primer, eli älä missään nimessä puuteroi pohjustajaa välissä. Mikäli lisäät glitterluomivärin silmämeikkiin viimeisenä, tee muu meikki valmiiksi normaalisti ja levitä glitterprimer vasta sen jälkeen haluamallesi alueelle ja viimeistele glitterillä. Moondust-luomiväreillä saa jo hyvän glitteröinnin tehtyä, kun käyttää sopivan pohjustajan alle ja itse koen nämä turvallisina käyttää silmäluomella, kun ei tarvitse pelätä glitterhiukkasia silmissä.

Top Coat-huulipuna
Glitter-huulet nähtiin jo vuosi sitten, mutta tänä vuonna ne varmasti nousevat yhdeksi glittermeikkien suosikiksi! Jos haluat päästä helpolla, hanki itsellesi kimaltava top coat-huulipuna, jollaisia löytyy esim. Urban Decaylta. En ole itse päässyt tällaista kokeilemaan, mutta lukemani mukaan tällainen on helppo käyttää ja tuntuu huulilla miellyttävämmältä kuin irtoglitter. Top coat-huulipunaa voi käyttää yksistään tai toisen punan päällä tuomaan glitterefektin. Sokoksella Vice Special Effects Top Coat-huulipunalla on hintaa noin 20€.Irtoglitter
Glittereiden kimalluksen kunigattaren tittelin vie tietenkin irtoglitter. Irtoglittereitä löytyy valtavasti eri värisiä, eri kokoisia ja erilaisilla efekteillä ja sekoituksilla. Irtoglitterin etu on se, että se kimaltaa todella voimakkaasti. Miinuksena tulee sotkevuus sekä iholle levittämisen haasteet. Irtoglittereitä olen kokeillut levittää erilaisilla tavoilla ja kaikki kokeilemani tavat ovat olleet toimivia, mutta toiset tavat ovat olleet parempia kuin toiset. Moni käyttää glitterin pohjalle vaseliinia. Vaseliini tuntuu iholla miellyttävältä ja joustavalta, mutta saattaa liikkua paikoiltaan ja sulattaa meikkivoiteen altaan. Tämä ei siis ole itselleni ensisijainen tapa kiinnitykseen. NYXin Glitter Primer on vaseliinille jähmeämpi vaihtoehto: koostumus on voidemaisempi ja kuivempi, joten se ei sula iholla. Hetken kuluttua Glitter primer kuivahtaa kuivaksi, joten se pitää glitterit hyvin paikallaan eikä liiku iholla. Miinuksena voidemaisille kiinnitystavoille on glitterin samentuminen. Glitteriä levittäessä pohjatuotetta saattaa tarttua myös glittereiden päällispintaan, mikä himmentää glitterin pintaa. Tämän vuoksi olen tykännyt käyttää enemmän joko glitterliimaa (jota saa mm. Glitternistin verkkokaupasta ja H&M:ltä) tai Mehronin Mixing Liquid-nestettä (myös Make Up Storen valikoimassa). Glitterliimaa levitän siveltimellä halutulle alueelle ohuen kerroksen, jonka päälle taputtelen irtoglitterin vanupuikolla tai kostutetulla meikkisiveltimellä. Mixing Liquidin kanssa nesteestä ja irtoglitteristä voi sekoittaa pienessä kupissa massan, jota levitetään suoraan haluttuun kohtaan meikkisiveltimellä. Mixing Liquid kuivuu täysin näkymättömäksi ja jättää glitterin pinnan kiiltäväksi. Irtoglittereiden kanssa kannattaa myös varoa, ettei niitä pääse silmiin. Useimmat glitterit eivät ole eye safe, eli niiden terävät reunat saattavat silmään joutuessan aiheuttaa tuhoa. Tämän vuoksi en itse ole juurikaan käyttänyt irtoglittereitä liikkuvalle luomelle, vaan esim. ohimoille, poskipäille ja silmäalusille sekä huulille. Huulille laittaessa irtoglitterin voi tuputella suoraan huulipunan päälle tai levittää esim. mattapunan päälle ohuen kerroksen glitterprimeria. Omat irtoglitterini ovat NYXiltä sekä Glitternistiltä. Erityisesti irtoglittereitä käyttäessä suosittelen pyyhkimään ensin glitterit kostealla vanulapulla iholta ja vasta sen jälkeen pesemään meikit normaalisti. Ympäristön kannalta on parempi heittää pienet glitterhiput kaatopaikan kautta polttoon kuin valuttaa viemäristä mikromuoveina vesistöihin. <3
No huh, siinä tuli asiaa kerrakseen! Jos jäi jokin asia askarruttamaan tai heräsi kysymyksiä, heittäkää viestiä kommentteihin. Heitän mielellään lisävinkkejä niitä kaipaaville. :-)

2 kommenttia:

 1. Tosi kivoja vinkkejä! :) Mä en jaksa alkaa sotkemaan irtoglitterin kanssa, joten tuollaiset glitter-linerit on näppäriä! Vaikka niiden kanssa joutuu olemaan aika tarkka, saa niiden avulla mun mielestä kivasti lisähohdetta luomille :) H&M:stä saa myös edullisia ja toimivia glitter-linereita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuo sotku kyllä kuvaa hyvin irtoglitterin käyttöä. :-D
   Noita glitterlinereita onkin joo tosi paljon tarjolla! Mun mielestä Lindexilläkin oli. :-)

   Poista