torstai 14. syyskuuta 2017

NYX Perfect Filter luomiväripaletit (swatches)

Vilkaistaanko tänään NYXin uudehkoja Perfect Filter luomiväripaletteja? PF-paletit ovat saaneet nimensä mukaisesti inspiraationsa kuvafiltereistä, ajatuksena luoda paletilla päiväksi se täydellinen filtteri. Yksi paleteista tuli esiteltyä jo kesän alussa 1 paletti, 10 bloggaajaa-postauksessa. Tuon jo esitellyn, kultaa ja vihreää yhdistävän Olive You-paletin lisäksi PF-paletteja löytyy 4 erilaista: lämmin puna-oranssi-sävyinen Rustic Antique, viileä harmaan ja mustan sävyjä sisältävä Gloomy Days, kultaa, ruusukultaa ja pronssia yhdistelevä Goldern Hour sekä sinertävän sävyinen Marine Layer. Näistä viidestä paletista multa puuttuu Golden Hour (joka näyttää omalta suosikiltani kuvien perusteella) sekä sinertävä Marine Layer. Muut kolme palettia tuli tässä swatchailtua. Ainoastaan Gloomy Days on ollut vähällä käytöllä, sekin vain siksi, että olen juuri nyt niin mieltynyt lämpöisempiin sävyihin luomiväreissä, että kylmät ja harmahtavat tuntuvat vierailta.


Perfect Filter-paletit ovat kaikki kivoja kokonaisuuksia. Värit sopivat hyvin yhteen toistensa kanssa, mutta näissä on myös hiukan yllätyksellisyyttä, jotta lopputulos ei välttämättä ole liian harmoninen. Esim. Olive You-paletista löytyy violettiin vivahtava viininpunainen ja Gloomy Daysista tumma turkoosi. Pääasiassa palettien laatu on hyvä. Jokaisesta paletista löytyy 1-2 hiukan heikompipigmenttistä nappia, mutta vastapainoksi myös 1-2 erittäin hyvää. NYXin paletit ovat mielestäni pääsääntöisesti erittäin hyviä perusmeikkaajan paletteja, pigmenttiä on helppo kerrostaa runsaammaksi ja värit häivyttyvät helposti. Hinta on myös laatuun nähden juuri sopiva, nämä PF-paletit ovat hinnaltaan noin 20 euron luokkaa (paletteja myy mm. Sokos, Stockmann sekä pretty.fi). Positiivista on myös luomivärinappien koko, näissä on melko reilusti tavaraa. Paletti on yksinkertaisuudessaan kivan näköinen ja sävymaailman näkee paletin kantta avaamatta. Toki jonkun mielestä voi olla huono asia, että paletissa ei ole peiliä. Itse en koe peiliä välttämättömyytenä.


Gloomy Days-paletin sävymaailma on erittäin viileä. Sävyt ovat valkoista, harmaata, mustaa ja kylmää harmahtavaa vaaleanpunaista. Tässä paletissa tuo valkoinen sekä alarivin vaaleampi harmaa olivat hiukan heikkolaatuisempia. Swatchic olen tehnyt puhtaalle, kuivalle iholle. Nahkean pinnan jättävän primerin päälle nämäkin tarttuisivat varmasti paremmin, mutta kuivalle iholle pigmenttiä piti oikeasti työstää, että tarttui. Suosikkisävyni tässä paletissa on tuo alarivin vaalean harmaa (toinen vasemmalta), joka on pinkkinä hehkuva duo chrome, harmaa pohjasävy ja vaaleanpunainen hohde. Todella kiva! Tykkään myös, että tässä paletissa on sekä mattamusta, että glitteriä sisältävä musta.


Olive You-paletin valitsin silloin kesän postaussarjaan, koska se oli sopivasti mukavuusalueen ulkopuolella. Ei mikään selkeän kylmä paletti, mutta ei myöskään viimeaikojen totuttu lämpöisiä ja rustiikkisia sävyjä sisältävä. Tällä saa hyvin monenlaisia lookkeja luotua! Suosikkisävyjäni ovat alarivin kultainen ja sen vieressä oleva purppura. Ainoa selkeämpi pettymys oli ylärivin pronssi, mikä levittyy kyllä ihan ok, mutta on shimmer-sävyksi harmillisen kova, eikä erityisen intensiivinen, vaatii työstöä hiukan enemmän. Tämä paletti sai mut pitkästä aikaa tykästymään vihertävämpiin sävyihin. Ne toimivat aika kivana parina lämpöisille ruskeille.


Rustic Antique on mutulla näistä varmasti suosituin ja myydyin paletti punertavien luomivärien ollessa todella trendikkäitä tällä hetkellä. Huomasin, että mulla on mielenhäiriössä unohtunut swatchata tuo alarivin tummempi sävy! :-D Oh noes. Tässä paletissa on aivan mieletön tuo kultasävy! Todella pigmenttinen ja kaunis. Omaan makuun tämä sisältää ehkä aavistuksen liian samankaltaisia sävyjä. Toivoisin jonkun punaisen tilalle ruskeampaa ja jotain syvempää. Joka tapauksessa hyvä paletti punaisten fanille. Ylärivin oikeassa reunassa oleva vaalea helmiäinen sävy toimii myös erittäin upeasti hehkuvana ja pigmenttisenä highlighterina. Näistä kolmesta paletistani Rustic Antiquen laatu on mielestäni tasaisin, eikä yksikään sävy ollut mitenkään selkeästi huonompi.

Ihastuttaako jokin näistä Perfect Filter-paleteista erityisesti?

*Kaikki paletit saatu pr-näytteinä blogin kautta

4 kommenttia:

  1. Hih, mulla on just samat paletit! Olive You:ta en ole vielä kokeillut. Gloomy Days on jotenkin niin ihana, samalla synkkä mutta sopiva ja nopea arkimeikkeihin. Rustic on taas ihanteellinen vihreille silmille ja sillä ei jotenkin mene pieleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olive You on kyllä kans vihreiden silmien kaveri, jos haluu sellasen harmonisen meikin. :-)

      Poista