tiistai 18. syyskuuta 2018

Toppi vai floppi - The Body Shop Vitamin C liquid peel

Mä olen aina ollut vannoutunut rakeellisten kuorintojen käyttäjä. Ja nimenomaan sellaisten, joissa ne rakeet saa oikeasti tuntua (koska eihän mikään pikkurapsuttelu VOI irrottaa iholta kuollutta ihosolukkoa, eihän?). Viime aikoina, kun olen alkanut enemmän kiinnostua ihon hoidosta, olen tutkinut laajemmin myös kasvokuorintojen valikoimaa. Pikkuhiljaa olen alkanut enemmän ja enemmän kiinnostua nestemäisistä hedelmähappoihin perustuvista kuorinnoista ja helpon saatavuuden vuoksi päädyin hankkimaan The Body Shopin Vitamin C Glow-revealing Liquid Peel kuorinnan, joka on itse asiassa enemmänkin kuorintageeli kuin varsinaisesti nestemäinen kuorinta. Body Shopilla on pari erilaista kuorintageeliä ja itse nappasin tähän hätään c-vitamiinilla rikastetun version. C-vitamiinilla on tunnetusti ihoa kirkastavia ominaisuuksia ja kirkastusta mun iho ainakin säännöllisesti kaipaa!



Yksinkertaisuudessaan kuorintageeli toimii niin, että sitä levitetään 1-2 pumppausta kuivalle, puhtaalle iholle ja tuotetta hierotaan ihoon. Hetken hierottua tuote alkaa murustua iholla ja nämä muruset ovat tuotetta itseään, mutta myös tuotteeseen tarttunutta kuollutta ihosolukkoa. Tämän jälkeen tuote huuhdellaan iholta huolellisesti. Ensimmäisellä käyttökerralla Body Shopin kuorintageeli aiheutti todellisen vau-efektin. En ollut hetkeen kuorinut ihoani, joten ero tuotetta käytettyä oli todella tuntuva! Seuraavilla käyttökerroilla geeli ei ole murustunut niin voimakkaasti kuin ensimmäisellä käyttökerralla. Uskonkin sen johtuvan siitä, että ihollani ei ole enää niin paljon irrotettavaa solukkoa nyt, kun olen käyttänyt kuorintaa säännöllisesti pari kertaa viikossa. Iho tuntuu kuorinnan jälkeen aina todella sileältä, mutta ekalla kerralla... VAU. Tunne oli aivan mieletön ja ero entiseen huomattava. En muista, että olisin koskaan ollut ekalla käytöllä näin vaikuttunut minkään tuotteen jättämästä tunteesta ihollani.



Yleensä kasvojen ihon kuorintaa rakeellisilla kuorinnoilla suositellaan tehtäväksi kerran viikkoon tai kahteen. Tällainen geelimäinen kuorinta, niin kuin yleensäkin miedot happoihin perustuvat kuorinnat, on iholle niin hellävarainen, että kuorinnan voi huoletta tehdä 2-3 kertaa viikossa. Geelikuorinta on siis aivan loistava vaihtoehto sellaiselle iholle, joka ärtyy helposti mekaanisen kuorinnan seurauksena. Itse olen pääasiassa käyttänyt kuorintaa iltaisin ihon puhdistuksen ja kosteutuksen välissä. Voisin kuitenkin kuvitella käyttäväni tätä joskus myös esim. ennen juhlameikin tekoa, jotta ihosta saa meikin alle supersileän ja heleän. Hinnaltaan Body Shopin geelikuorinta on mielestäni aika kohtuullinen. 145 millilitran pumppupullon saa 25 euron hintaan (omani tosin ostin alennettuun hintaan kanta-asiakastarjouksesta, 17,90€). Itse olen käyttänyt tuotetta yhden pumppauksen verran, joten uskoisin kuorinnan kestävän pitkään! Yksi pumppaus tuntuukin murustuvan iholla hiukan helpommin kuin kaksi pumppausta. Suosittelen kokeilemaan, kumpi määrä toimii omilla kasvoilla parhaiten.

No vielä se vastaus kysymykseen toppi vai floppi? TOPPI ehdottomasti! Ihastuin tuotteeseen todella ja haaveissa on kokeilla muutkin Body Shopin geelikuorinnat läpi, kunhan saan tämän pullon loppuun.

Millaisia kuorintatuotteita te tykkäätte käyttää? Onko Body Shopin kuorintageelit tuttuja?

3 kommenttia:

  1. Mulla on tämä, mutta jäänyt hieman käyttämättä kun olen laiska esim. meikkien putsauksen jälkeen kuivaamaan kasvoja ja sitten käyttämään tätä :-D En ole oikein löytänyt sopivaa rakoa mun rutiinista tälle tuotteelle, vaikka tehokas onkin!

    VastaaPoista
  2. Täähän kuulostaa kiinnostavalta! Mäkin olin ennen tosi innokas raekuorintojen käyttäjä ja hankasin niillä ihoa monta kertaa viikossa. Mutta nyt oon jo parin vuoden ajan suosinut entsymaattisia kuorintoja, AHA-happoja ja savinaamioita. En paljoa enää edes raekuorintoja käytä, yritän jotenkin "säästää" ihoani turhalta rasitukselta :D Rakeettomat kuorinnat toimii musta aivan yhtä tehokkaasti kuin rakeellisetkin ja on monesti jopa paljon tehokkaampia mutta silti hellävaraisempia iholle.

    VastaaPoista
  3. Uuu! En oo kuullutkaan tämmöisestä tuotteesta ja heti kiinnostus heräsi! Olisikohan hyvä akneen taipuvalle iholle, jos siis ei "revi" tulehtuneita kohtia samalla tavalla kuin rakeellinen kuorinta?

    VastaaPoista