keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Anastasia Contour Cream Kit

Kun pääsin synttäriyhteistyön puitteissa valitsemaan eleven.fi-verkkokaupasta tuotteita testiin, oli ABH:n Conrout Cream Kit ensimmäisenä listallani. Sormet syyhysivät päästä testaamaan ABH:n jo kulttimaineeseen nousseita contour-tuotteita. Puuterisesta Contour Kitistä mulla ei ole kokemusta, mutta se taitaa olla ihmisille vähän tutumpi juttu. Se on varmasti erittäin hyvä paletti, mutta koska multa löytyy jo puuterituotteita, joita voin käyttää kasvojen muotoiluun, oli voidemainen kitti ehdottomasti kiinnostavampi. Kalmankalpeilla kasvoilla epäilin myös voidemaisten vaaleiden toimivan näkyvämmin kuin puuteristen. CCK:n kokeilua on nyt jonkun verran takana, eikä sen käyttö ollutkaan ihan niin piis of keik kuin ajattelin.Aloitetaan nyt kuitenkin teknisillä tiedoilla. Kaikessa yksinkertaisuudessaan paletti on tosi kivan ja ammattimaisen näköinen. Muovinen pakkaus on jämäkkä ja kansi kiinnittyy magneetilla. Paletti on myös reilun kokoinen, mutta just kuitenkin mahtuu mun pieneen käteen. Paletti on myös täyttöpakkaus, joten yksittäisen värin loppuessa voi ostaa vain sen loppuneen napin tilalle uuden. Yksittäisessä napissa väriä on 4,5g, mikä on kyllä ruhtinaallisesti siihen nähden, että kovin kummoisia määriä tätä ei tarvitse läträtä. Kitin sävyä valitessani arvoin Fair- ja Light-sävyjen välillä. Katselin netistä swatcheja ja vanha versio Lightista oli hiukan kummallinen: sen varjostussävyt olivat todella oransseja. Fair Kitissä taas varjostussävyt näyttivät täydellisiltä, mutta vaaleat vaikuttivat tosi valkoisilta. Uusi versio Light Kitistä ilmestyi viime syksynä ja siinä varjostussävytkin ovat kohdallaan. Päädyin Light-sävyyn, koska ihoni kuitenkin päivettyy jonkun verran kesäisin. Ajattelin Lightin olevan hyvä kompromissi talvi- ja kesäihoni sävyille. Ja valinta osui onneksi nappiin! Ainoastaan tummin Havana-sävy on toistaiseksi jäänyt multa käyttämättä. Toki varjostussävyt ovat siinä ja tässä ovatko hiukan lämpimiä talven kalventamalle iholle, mutta hyvällä häivytyksellä toimivat kyllä. Jossain lukikin, että toimii "light and medium toned skin". Pitää selkeästi paikkansa. Koostumukseltaan värit tuntuvat sivellintä vasten melko kuivilta, mutta kuitenkin iholle levittyvät aika pehmeästi ja helposti. Pigmenttiä näissä on reippaasti, joten itse en ole käyttänyt mitään peiteainetta erikseen esim silmänalusille. Ei sillä että kauheasti muutenkaan käyttäisin. Mutta käsittääkseni kovin tummien silmänalusten kanssa näiden peittokyky ei välttämättä riitä. Mene ja tiedä, tästä mulla ei valitettavasti ole kokemusta.


Pelkkänä meikkipohjana CCK ei oikein toimi, vaan iho täytyy ensin meikata meikkivoiteella. Itse olen yrittänyt kokeilla erilaisia meikkivoiteita ja pitäytyä mahdollisimman kevyessä, jotta ihoa ei tulisi meikattua ihan tukkoon. Tosin, en tiedä, onko sellaisen välttely tällaisessa meikkityylissä vähän typerää. :-D Mitään suosikkimeikkivoidetta ei tän alle vielä ole löytynyt, ehkä seuraavaksi kokeilen vähän paksumpia. Näihin kuviin olen levittänyt sormin ohuen kerroksen Lumenen CC-voidetta Light-sävyssä. Hyvin huomaa, kuinka vaalea oma iho on tällä hetkellä: kuvissa vaaleiden alueiden reunat ei erotu juurikaan edes tuossa häivyttämättömässä versiossa. Ensin vetelin varjostukset Light Sculpt-sävyllä (alarivi keskellä). Tein aika yleismaalliset muotoilut, joilla lähinnä korostaa omien kasvojen muotoa. Vaaleita alueita varten sekoitin yhteen sävyjä Fair (ylärivi vasen) sekä Banana (ylärivi oikea). Keskimmäinen neutral on tosi mun ihon sävyinen itsessään tällä hetkellä. Nää värit ei kauhean nopeasti kuivahda tai jämähdä ihoon, joten millään supernopeella tekniikalla ei tarvitse värejä levittää. Kun vauhtiraidat on levitetty, häivytetään ne ihoon painelemalla meikkimunalla. CCK:n häivytyksessä tärkeää on nimenomaan painella ja taputella ja vain sen verran, että saa häivytettyä, jotta värit ei lähde leviämään ympäriinsä ja ihan vääriin paikkoihin. Ei ole tosin itselläni moista tapahtunut, varsinkaan kun tummat alueet häivyttää meikkimunan toisella ja vaaleat toisella puolella. Sävyt häivyttyvät aika helposti ja kauniisti. Ainoastaan tuon vaalean blendaantumisessa on vähän jotain... häikkää. Tai en ehkä vain osaa? Iho jää helposti sellaisen tosi kakkupakkelisen näköiseksi silmänalusilta. Pitänee vielä testata, että painelisi vain meikatun alueen reunoja BB:llä... No joka tapauksessa, vaalea sävy meinaa itselläni vähän niinkuin osittain irrota ihosta. ääh, miten vaikea selittää! Väri jää aavistuksen epätasaiseksi läheltä katsottuna. Tummien sävyjen kanssa ei ole ollut mitään ongelmaa.


Tällä kuvalla yritän havainnollistaa vaaleiden sävyjen ongelman, mutta kamera kivasti vähän siloittaa näkymää. No, silmänalusten sekä otsan juonteet tällä saa hyvin esiin, joten kypsemmälle iholle tämän työstäminen vaatii hiukan enemmän työtä tai ainakin superhuolellisen kuorinnan ja kosteutuksen. Itse olen juuri ennen meikkausta kosteuttanut ihoni hyvin, mutta silti CCK:n vaaleat värit tuntuvat näyttävän aavistuksen kuivalta iholla. Jatkan tämän kanssa kokeilua ja kerron kyllä, jos keksin tähän ratkaisun! Tai saa avata sanaisen arkkunsa kommenttiboxiin, jos on tähän jotain vinkkiä. :-)


Tässä viimeisessä kuvaparissa vielä iho pelkällä CC-voiteella vasemmalla. Oikealla tehty varjot ja valot Contour Cream Kitillä, puuteroitu kevyesti ja lisätty poskikpuna. Näistä huomaa hyvin myös sen, miksi kuvausmeikillä on niin paljon merkitystä ja miksi se saa olla niin paljon raskaampi. :-P Ja sen contouringin merkitys! Vaikka teinkin hyvin luonnollisen lopputuloksen, kasvojen muodot tulevat aivan eri tavalla esille.

Mitä mä sitten reilun kuukauden kokemuksella ajattelen Contour Cream Kitistä? Sille on paikkansa. Mutta se paikka ei välttämättä ole silloin, kun haluaa ihon näyttävän (luonnossa) heleältä ja luonnolliselta. CCK:n kanssa tuntuu olevan melko mahdotonta saada lopputuloksesta luonnollinen tai varsinkaan ohut. Pelkkiä varjostussävyjä olen paljon käyttänyt aurinkopuuterin sijaan Real Techniquesin Bold Metals collectionin contour-siveltimellä arkisinkin ja ne toimivat kyllä todella hyvin yhteen! RT:n contour-siveltimellä käytettynä CCK:n contour-sävyt ovat mielestäni aivan yhtä helppo ja nopea keino tuoda väriä hiusrajalle ja muotoilla poskia tai nenää. En kuitenkaan suosittelisi ABH CCK:ta aloittelevalle meikkaajalle. Kuvausmeikkeihin tämä on kuitenkin aivan loistava. Samoin iltajuhlameikkeihin. Tai kenelle tahansa, joka haluaa olla flawless, eikä pelkää paksua, ihon peittävää meikkikerrosta. I woke up like this. NOT.

Postauksessa esitelty tuote saatu blogin kautta!

15 kommenttia:

 1. täällä kans yks jolla toi vaalea väri paakkuuntuu silmien alle, tosi ärsyttävää, mut mulla on kuitenkin auttanut vähän se, että oon painellu puuteria siihen päälle mikä on silottanu suurimman osan "paakuista" :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin kyllä puuteroin aina... mutta jotenkin tökkii. :-/

   Poista
 2. Voi että näyttää hyvältä! Jossain vaiheessa on kyllä laitettava tilaukseen :) voidemainen houkuttelisi mutta luulen puuterimaisen kuitenkin olevan minulle turvallisempi valinta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, puuterinen on varmasti myös helppokäyttöisempi. :-)

   Poista
 3. Siis tossahan on ihan törkeen hyvät sävyt! Mulle on jotenkin jäänyt sellainen mielikuva että tuo voidemainen kitti olisi hirveen oranssiin taittava :D Mutta siis tosi ihanat sävyt! Kunnon taupea harvemmin näkee creme-versiona.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä Mediumissa on tosi oranssit sävyt! Ja niin oli tässäLightissakin ennen uudistusta. :-)

   Poista
 4. Moi! Mitä contouring-palettia (tai muuta tuotetta - aurinkopuuteri? sopivan sävyinen luomiväri?) suosittelisit sellaiseen kevyempään ja heleämpään arkimeikkiin varjostusväriksi?

  Itse olen käyttänyt esim. liian tummia puutereita varjostuksiin (olen kesällä aika ruskettunut, joten kesäpuuterini ovat lähestulkoon aurinkopuuterin tummuisia :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. IsaDoralle näyttää tulleen kolmen sävyn Contour -paletti (olikohan sävy joku Light Sculpt). Siinä oli yksi korostus- ja kaksi varjostussävyä. Maybellinen FitMe aurinkopuuterit ovat tosi neutraalit sävyiltään, niitä olen itse paljon käyttänyt. Myös taupen sävyiset mattaluomivärit toimii kyllä, mutta en uskalla suositella mitään tiettyä, kun oma ihon väri vaikuttaa niin paljon lopputulokseen.

   Poista
 5. Öljyä! Tiputa tippa kasvoöljyä napille tai jos löytyy öljyä suihkupullossa niin se on vieläkin parempi. Vahamaisuus katoaa ja tuote liukuu paremmin ja se ei ole niin kakkuisan näköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä vinkistä! Toimi aavistuksen paremmin. :-)

   Poista
 6. Jotenkin odotin tämän hintaisen paletin olevan pelkkää nannaa ja enkelten laulua alusta loppuun. Oh well. Hyvältä se toki kuulosti. :) Ehkä nää tuotteet sopii tosiaan paremmin drag-meikkivahvuuteen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei tää kyllä mikään arkimeikki oo! Noita varjostussävyjä on tullut käytettyä enemmänkin. Mullakin oli odotukset aika korkeella... En vieläkään tiedä, enkö osaa käyttää vai onks tää sit vaan keskinkertainen paletti. :-P

   Poista
 7. Mä hyödynnän ihan vaan liian vaaleaa ja liian tummaa meikkivoidetta tähän tarkoitukseen.
  Vähän ehkä pakon sanelemanakin, sillä en omista tällä hetkellä oikeansävyistä :D Eli ihan siinä kohtaa kun normistikin meikkivoidetta levittää, laittaa tummaa varjostuskohtiin ja vaaleaa muualle ja tadaa- siinäpä contourit tulee kätsysti samalla!

  Tiltu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama! Oikeestaan aina valitsen silmänalusille muita kasvoja vaaleamman meikkivoiteen. :-) Eri sävyisillä meikkivoiteilla saa hyvin luonnollisen lopputuloksen.

   Poista
 8. Onko sulla tietoa mistä noita uusia nappeja saa käytettyjen tilalle :)

  VastaaPoista