torstai 23. heinäkuuta 2015

Fressi Fleda

Kävin viime viikon perjantaina työpaikallani Loihtimolla tukan fressauksessa. Mä oon äitiysloman käynyt kerran leikkauttamassa latvat siistiks ja paristi sävyttänyt tukkaa ite, joista viimeisin oli keväällä, kun laitoin vähän vaaleeta raitaa. Itse tekeminen on kuitenkin aika ahterista ja mulla on elokuun puolivälissä tulossa yhdet häät, joten aattelin, että nyt ois kyllä aika istua Maijun penkkiin kuontalon siistimiseksi. Kuten oon jo joskus aiemmin kertonutkin, Maiju on Loihtimon omistaja ja perustaja, ja mä oon aika aikaisessa vaiheessa hypännyt kelkkaan mukaan vuokralaisena ja ollut vahvasti mukana rakentamassa Loihtimoa sellaiseksi kuin se nyt on. Mun lisäksi tällä hetkellä on kaks muuta vuokralaista, Heidi (joka tekee myös ripsipidennyksiä, kynsien geelauksia, kulmastailauksia ja sokerointeja) sekä Markus, joka aloitti viime helmikuussa mun ollessa jo kotosalla. Uusimpana tulokkaana on männä keväänä valmistunut Jassu, joka on itse asiassa käynyt mulla jonkun kerran asiakkaana jo ennen kuin päätyi opiskelemaan alaa, saati meille töihin. :-) Mut joo, omasta alalle päätymisestä ja Loihtimosta vois melkein kirjoittaa jopa ihan omankin postauksensa, jos teitä yhtään kiinnostaa? En siis löpise tässä sen enempiä (kun luet eteenpäin, huomaat että kyllä, löpisen enempiä :-D).


Mun omat fiilikset tukan suhteen oli, että tykkäsin kyllä sävystä ja kaikesta, eli en ihan kauhean suurta muutosta toivonut. Toki raidat oli jo kasvaneet jonkun verran, mikä ei tällaisessa liukuvärimäisessä niin haittaa, mutta mun oma kylmän maantienharmaa tyvikasvu alko jonkun verran häiritä. Varsinkin, kun äitiyslomalle jäädessä hiusten sävy oli vähän tummempi ja lämpimämpi, joten se vanhan värin raja häiritsi mua itseäni, vaikka raidat sitä jonkin verran olikin häivyttäneet. Pyysin siis muutamaa paksumpaa raitaa tuohon hiusten päälli/etuosaan, tyveen asteen lämpimämpää tummanvaaleaa sävyä ja latvaan vähän lämpöisempää vaaleaa sävyä. Niin kauan ollut kaikkea kylmää kylmää kylmää, että nyt oon viihtynyt hyvin tällasessa vähän lämpösemmän / neutraalin vaalean sävyssä. Värianalyysin mukaan olen kesä (kylmä vaalea), mut moni myös sieltä kevään (lämmin vaalea) värikartasta sopi mun omiin väreihin. Eli hyvin turvallisesti voi pelata sekä kylmillä että lämpimillä sävyillä. (Loihtimolla muuten tehdäänkin noita värianalyysejä ja muutenkin pukeutumisneuvontaa vartaloanalyysistä ostoskamuiluun, joten jos sellainen kiinnostaa, kannattaa olla sinne päin yhteydessä! Tää Hetkiä-blogin postaus avaa aika kivasti, mistä on kyse.)

Vasemmalla lähtötilanne, keskellä valmis väri, oikealla viimeisteltynä.

Maiju sävytti mun tyven kultahelmiäisellä kevytvärillä, laitto 5 (! :-D ) raitalappua päälle ja sit lopuks sävytti vielä raidat ja latvan Elumenilla. Tykkään Maijun tavasta tehdä raitoja, koska Maiju laittaa sen vaalennusaineen ihan tyveen asti. Sillon ei jää sellasta "kovaa" selkeetä alkua raidalle, vaan ne kasvaa pehmeesti. Plus että ne kasvaa myös hitaammin pois, kun ei oo jätetty varmuudeks sentin päähän tyvestä. Mä tykkäänkin, että parhaimmillaan nää on just sillon, kun laitosta on noin kuukausi ja omaa tyvikasvua on tullut vähän raidan alkuun. Mutta makuasioita, makuasioita. Siksi mä kävin jo kuukautta ennen häitä kampaajalla. :-D Muutos ei tosiaan oo mikään valtaisa, mutta tykkään kyllä taas tosi paljon! Mua ittee ahistaa ihan hirveesti kaikki ulkonäköön liittyvät jutut, joita pitää huoltaa liian usein. Siks mulle sopii just tällänen väri, mitä riittää vaikka kaks kertaa vuodessa fiksailla. Heh, hyvä kampaaja...

Mitäs tykkäätte väristä? :-) Mulla on ollut nyt L'Orealin ja Goldwellin sävyttävät shampoot käytössä. Lorkussa on tosi vahva sinisen pigmentti, joten sitä oon käyttänyt vain satunnaisesti. Goldwellin Blondes & Highlights shampoossa pigmentti on miedompi ja se sopii hyvin ylläpitoon ja jokaiseen pesuun ilman, että tukka menee harmaaksi tai sinertäväksi. Se ei myöskään kuivata hiuksia, kuten noi voimakkaammat hopeashampoot tuntuu tekevän. Kokeeksi tän vähän lämpösemmän kanssa kävin ostamassa KC:n Color Mask shampoon Pearl-sävyssä. Olin lueskellut, että sen pigmentti ois vähän pinkkiin taittava violetti, joten aattelin sen sopivan tähän fledaan paremmin. Parin pesun perusteella toimii! Paitsi, huokosemmat kohdat on napanneet vähän vaaleanpunaista sävyä. Saisinkohan tällä sellasen parin pesun kestävän vaaleenpunasen? Hmmm... Onks kellään kokemusta?Mites usein teidän tulee käytyä kampaajalla? Ja ihan uteliaisuudesta, mitä palveluita yleensä käytätte? Tuleeko värien / leikkausten lisäks käytyä koskaan vaikka kampauksessa?

2 kommenttia:

  1. Todella harvoin, sillä hinnat ovat sellaista luokkaa nykypäivänä, ettei pysty useammin vaikka haluaisinkin. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, eihän tuo kampaajalla käyminen mitään edullisinta hupia ole. :-/ On vaan aika hurjat nuo kampaamon pyörittämisen kulut ja verot. Ne syö valitettavan suuren osan siitä asiakkaan maksamasta hinnasta.

      Poista